Gemeente Hilversum

Vmbo-jongeren 'veroveren' het raadhuis

12 februari 2008
Op vrijdag 7 maart om 19.30 uur zal de feestelijke opening van de tentoonstelling Het Hilversumse raadhuis 'veroverd' plaatsvinden. De leerlingen van de vmbo school De Fontein uit Bussum zullen samen met de directeur van de school, de heer C. Croes, de expositie openen.

De tentoonstelling is het resultaat van het project Verover het Raadhuis. Tijdens deze verovering op twee dagen in januari hebben de leerlingen onder begeleiding van professionele fotografen het in- en exterieur van het gebouw op geheel eigen wijze fotografisch in zelf bedachte tableaux vivants vastgelegd.

Pilot
De verovering van het raadhuis door Bussumse jongeren dient als pilot in de regio Gooi, Vecht- en Eemstreek. De verovermethodiek wordt komend schooljaar ook bij andere middelbare scholen in de regio uitgezet. Bij de ontwikkeling van de verovering van het raadhuis hebben verschillende partijen samengewerkt: Stichting Verover je eigen omgeving, Stichting Omgevingseducatie Gooi, Vecht- en Eemstreek, Fontein Mavo en Museum Hilversum. De verovering komt tot stand binnen het vak Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV) en wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord Holland, het VSBfonds en de gemeente Hilversum.

Dit initiatief van het VSBfonds wil jongeren in de leeftijd van 13 tot 19 jaar op een vraaggerichte wijze kennis laten maken met hun directe omgeving. Inmiddels hebben er op deze wijze meer dan twintig veroveringen plaatsgevonden.