Gemeente Oldenzaal


Groen licht en nader onderzoek De Hulst

gepubliceerd op : 7-3-2008

Een meerderheid van de gemeenteraad vindt de bouw van appartementen op buitenplaats De Hulst een goed middel om het park te kunnen revitaliseren.

De eigenaar van de buitenplaats wil de inkomsten uit woningbouw gebruiken om de tuinen en het park op te knappen en duurzaam te onderhouden. Er kan nu een bestemmingsplan opgesteld worden. De gemeenteraad wil dat tegelijkertijd een aantal zaken nader wordt onderzocht. Zo moet bekeken worden of door het verkrijgen van structurele subsidies voor beheer en onderhoud van het park het aantal te bouwen appartementen omlaag kan worden gebracht, en moet het risico van precedentwerking in kaart worden gebracht. Ook moet gekeken worden in hoeverre een vervallen, voormalige boerderij op de buitenplaats betrokken kan worden bij de nieuwbouwplannen. De uitkomsten van de onderzoeken kunnen van invloed zijn op de bouwplannen. Twee leden van de CDA-fractie en de fractie van GroenLinks stemden tegen. Zij zijn tegen bebouwing.

Behalve met het eindrapport van de werkgroep `Pilot Rood voor Groen - Buitenplaats De Hulst' stemde de gemeenteraad gisteravond ook in met de Kadernota Integraal Veiligheidsbeleid 2008. De nota verwoordt hoe de gemeente samen met betrokken instanties op verschillende terreinen de veiligheid in Oldenzaal wil verbeteren. Sociale veiligheid/huiselijk geweld en het gebruik van alcohol en drugs door jeugd zijn speerpunten.