Algemene Onderwijsbond

Utrecht - Beatrixgebouw - zaterdag 8 maart 2008
Beurs Leraar2008 stelt professionalisering centraal

29 november 2007

Utrecht - Een nieuw scholingsfonds betekent dat de komende jaren rond de 80 miljoen extra aan professionalisering van leraren besteed kan worden. De beurs Leraar2008 brengt leerkrachten en instellingen die cursussen op het gebied van professionalisering verzorgen bij elkaar. De inschrijving voor standhouders en aanbieders van workshops is vandaag geopend.

Het rapport LeerKracht! van de commissie Rinnooy Kan benadrukt hoe belangrijk verdere scholing is voor de aantrekkelijkheid van het beroep van leraar en verdere kwaliteitsverbetering van het onderwijs. Het lijkt er op dat in elk geval één onderdeel van de adviezen, een scholingsfonds voor leraren, door het kabinet wordt overgenomen.

Op zaterdag 8 maart 2008 organiseert AOb Diensten BV in het Beatrixgebouw van de Utrechtse Jaarbeurs de beurs Leraar2008, speciaal voor docenten uit basis en voortgezet onderwijs. In workshops en stands kunnen lerarenopleidingen bij hogescholen en universiteiten, schoolbegeleidingsdiensten, bedrijven en andere instellingen hun professionaliseringsaanbod presenteren. Daarnaast is er aandacht voor loopbaanontwikkeling. Grote schoolbesturen kunnen op de beurs personeel voor vacatures interesseren.

Leraar2008 is het vervolg op de succesvolle beurs Leraar en loopbaan die in 2006 in Rotterdam werd georganiseerd, waar bijna 2000 leraren in workshops en stands een keuze konden maken uit het nascholingsaanbod en carrièrekansen. Veel belangstelling bestaat dit jaar onder andere voor:


* Masteropleidingen

* Vakinhoudelijke nascholing

* White-board didactiek

* Managementopleidingen

* Coaching van leerlingen

* Loopbaan-ontwikkeling

* Veiligheid op school

Tijdens de voorinschrijving onder standhouders van de vorige editie zijn voor Leraar2008 reeds tientallen stands en workshops geboekt. Belangstellende bedrijven en organisaties kunnen op www.leraar2008.nl meer informatie vinden over prijzen en boekingsmogelijkheden. Voor verdere informatie kunt u terecht bij info@leraar2008.nl of het beursteam (Gerdie Venneman, Marion van de Windt en Robert Sikkes 06-12967847).

Inschrijven voor 15 december levert een korting op van 10 procent!