Ingezonden persbericht


Met oa Nick & Simon, Marianne Weber en Jannes

MPF terug naar
Heerhugowaard

HEERHUGOWAARD- Het Mega Piratenfestijn slaat op zaterdag 8 maart voor de tweede keer de tenten op in Heerhugowaard. Het reizende muziekcircus vindt die dag plaats in een enorme evenemententent aan de J. Duikerweg. Op het programma staan optredens van tal van artiesten uit de piratenwereld. Van Jannes tot Nick & Simon en van Marianne Weber tot Grad Damen. De tent kan plaats bieden aan vele duizenden bezoekers.

Het Mega Piratenfestijn is in oost- en noord-Nederland al een begrip. Het reizende muziekfestival is onder andere jaarlijks te gast in Lemelerveld (Ov); Nieuwleusen (Ov); Borger (Drenthe), Zelhem (Gelderland) en Surhuisterveen (Friesland), Lutjebroek (Noord-Holland, Wanroij (Noord-Brabant) en Landgraaf (Limburg). Het feest krijgt dit jaar maar liefst twintig haltes in heel Nederland! ,,Bovendien is het ook ons eerste jubileumjaar'', vertelt organisator Eddy Mensink. ,,Dit jaar zijn we voor de vijfde keer te gast in Lemelerveld, waar het allemaal begonnen is!'' Maar Mensink laat ook weten zin te hebben in het feest in Heerhugowaard. ,,Onze medewerkers kunnen zich het feest van vorig jaar nog helemaal herinneren. De sfeer was fantastisch. Ik hoor er nog regelmatig verhalen over. We zijn het gewend dat het publiek elke eerste keer een beetje afwachtend is, maar in Heerhugowaard was het vorig jaar meteen helemaal goed! De sfeer was perfect! Het was één groot feest!'' De opzet is even simpel als doeltreffend. Een groot aantal bekende artiesten treedt op en de van RTV-Oost en de TROS bekende presentator Willie Oosterhuis jut het publiek op tot volledige euforie. Het resultaat is dat de sfeer van het podium afspat. De condens komt van het tentzeil naar beneden. En het publiek bouwt zijn eigen feestje. In de polonaise, hossend of gewoon lekker met een biertje in de hand van achteruit de tent (waar alles wat op het podium gebeurt te volgen is op grote beeldschermen. Sfeer, sfeer en nog eens sfeer. De Mega Piratenfestijnen zijn geen feesten, het zijn vieringen. Vieringen van het piratenleven; vieringen voor de liefhebbers van deze zenders en vieringen van de (doorgaans) Nederlandstalige muziek. Uiteraard worden er ook TV-opnames gemaakt. O.a. voor TROS Sterren.nl

Programma

De eerste namen zijn inmiddels bekend gemaakt. Het gaat om: Jannes, Nick & Simon, 3J's, Marianne Weber, Thomas Berge, Jan Keizer, Corry Konings, Lucas & Gea, Henk Wijngaard, Dennie Christian, Patrick!, Koos Alberts, Grad Damen en Martin Dams. De namen van ongeveer twintig andere toppers volgen nog!

VVK

Kaarten zijn in de vvk verkrijgbaar bij: Tabaksspeciaalzaak Evers te Heerhugowaard, Music Store in Purmerend, Den Helder en Schagen, Bruna in Schagen, Ticketbox Jan Schoenmaker in Zuid Scharwoude, Bruna Europa Boulevard in Alkmaar, Boekhandel Thomas in Bergen, Bruna Heiloo in Heiloo, Primera Grooteman in Hoorn, Bloemenwinckel in Hoogkarspel, Primera Bos in Bovenkarspel en J. Style in Volendam. Verder zijn er ook kaarten verkrijgbaar via www.ticketpoint.nl (tel: 0900-90008000), Ticketbox, de vestigingen van Music Store en www.megapiratenfestijn.nl.

Verdere gegevens

Locatie: J. Duikerweg te Heerhugowaard
Entree: 20 euro
Aanvang: 20.00 uur
Tent open: 18.30 uur

Meer info:
www.megapiratenfestijn.nl