TROS

Hilversum, 04-03-2008

Afdeling Marketing & Communicatie

Radio

TROS MUZIEKCAFÉ

Uitzending zaterdag 8 maart

Radio 2 - 16.00 uur

VOLENDAM OP BEZOEK IN AMSTERDAM

3J'S is een zeer succesvolle band uit Volendam. Al een aantal jaar spelen Jaap, Jaap en Jan voor uitverkochte zalen in de regio. Afgelopen januari ontvingen ze voor hun debuutalbum 'Watermensen' een originele Rembrandt. Inmiddels staan de drie in het hele land op de planken. In TROS MUZIEKCAFÉ en gesprek en een optreden.

Room Eleven heeft al meer dan veertigduizend exemplaren van hun debuutalbum verkocht. Nu is het tijd voor een nieuwe cd. De release van 'Mmm.....Gumbo?' is 14 maart, maar a.s. zaterdag spelen ze al een aantal liedjes van hun nieuwste album in TROS MUZIEKCAFÉ.

The Rhythm Chiefs is een van de jongste bluesbands van Nederland. Ondanks de leeftijd van de bandleden, 16, 17 en 18 jaar, bespelen ze hun instrumenten op een manier waar menig volwassen muzikant nog wat van kan leren. Zaterdag zingen ze een paar nummers van hun debuutalbum.

Shane Shu maakt vrolijke popmuziek, een beetje te
vergelijken met Mika en de Scissor Sisters. Hij kwam naar Nederland voor de 'Seks, Drugs and Rock & Roll'. De zanger is opgegroeid in Canada en heeft een Nederlandse vader en een Chinese moeder.

TROS MUZIEKCAFÉ komt iedere zaterdag live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur op Radio 2. Het adres is Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam.

Presentatie: Daniël Dekker

Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl