Rode Kruis Belgie


Red zaterdag een leven

De bloedtransfusiecentra van Rode Kruis-Vlaanderen openen hun deuren uitzonderlijk op zaterdag 8 maart, van 10u tot 15u. Wie tijdens de weekdagen geen tijd vindt om bloed te geven, kan zaterdag terecht in de bloedtransfusiecentra te Leuven, Antwerpen, Gent, Brugge en Genk.

Elk jaar opnieuw ontvangt Rode Kruis-Vlaanderen ongeveer 170.000 bloedgevers, samen goed voor 350.000 zakjes bloed. Dat ingezamelde bloed redt jaarlijks talloze levens, van ongeboren babyâs tot slachtoffers van ongevallen.

Rode Kruis-Vlaanderen levert elke dag opnieuw op een pro-actieve en professioneel georganiseerde manier de nodige inspanningen in haar donorwerving. Daarbij worden verschillende communicatietechnieken ingeschakeld, zoals per post verstuurde uitnodigingen of oproepen per telefoon en SMS. Het gevolg van deze consistente wervingsmethode is een bloedvoorraad die constant op peil kan worden gehouden. De komende opendeurdagen worden dan ook georganiseerd om onze service naar de bestaande donoren te kunnen verbeteren en tegelijk nieuwe donoren de mogelijkheid te bieden om in het donorschap te stappen.

Speciaal voor deze gelegenheid biedt het Rode Kruis aan alle bloedgevers de mogelijkheid om een kijkje te nemen achter de schermen, waar ze de wetenschappelijke wereld achter het bloed kunnen ontdekken.

Bloedgevers kunnen gerust met het hele gezin komen! Jeugd Rode Kruis organiseert in elk centrum immers een âprikpakketâ. De kinderen kunnen, net als hun ouders, de hele weg van de bloedgever volgen; een bezoekje aan de dokter, langsgaan bij een verpleger of verpleegster die het bloed afneemt en na alle inspanningen zichzelf belonen met een zelfgemaakt drankje in het âbloedcaféâ. Op die manier wil het Rode Kruis kinderen op een aangename en educatieve manier laten kennismaken met het begrip âbloed gevenâ.

Mechelen, 5 maart 2008