vrouwendag.nl: meest complete overzicht alle activiteiten 8 maart 2008

05/03/2008 17:05

Stichting emancipatie online

vrouwendag.nl: het meest complete overzicht van alle activiteiten op en rond 8 maart 2008

Ook dit jaar zijn bijna alle activiteiten op en rond Internationale Vrouwendag op een eigen website bijeen gebracht, per gemeente en provincie geordend: vrouwendag.nl.

Vrouwendag wordt weer uitbundig gevierd, nu zelfs in bijna 100 gemeenten. Meestal op de dag zelf, zaterdag 8 maart. Soms eerder, soms later. In een aantal steden, zoals Den Haag en Maastricht, en in de provincie Friesland organiseert men zelfs een Vrouwenweek. Utrecht heeft daar niet genoeg aan: daar loopt het Festival Internationale Vrouwendag de hele maand maart. Ook Amsterdam en omgeving valt op met een serie programma's. Buiten de stedelijke regio's wordt Vrouwendag ook gevierd in kleinere gemeenten, van Barneveld tot Ulft, van Honselersdijk tot IJsselstein en van Lopikerkapel tot Brielle.

Net als in eerdere jaren hebben veel activiteiten een intercultureel karakter. En eenvormig is het ook niet: er zijn feesten in alle varianten, verhalenwedstrijden, concerten, lezingen, optreden van DJ's, toneelvoorstellingen, films, debatten, tentoonstellingen en multi-culturele lunches.