Gemeente Zoetermeer

Start reconstructie Afrikaweg

De Afrikaweg krijgt een derde rijstrook tussen de Meerzichtlaan en de A12. Op deze manier wil de gemeente Zoetermeer de capaciteitsproblemen oplossen die ontstaan tussen Zoetermeer-Centrum en Rokkeveen als op de A12 richting Den Haag een file staat. Op 8 maart worden de voorbereidingen getroffen voor deze reconstructie; vanaf 6.00 uur worden de bomen langs de Afrikaweg gekapt. Het verkeer ondervindt nauwelijks overlast van deze werkzaamheden. Later dit jaar worden bomen teruggeplaatst.

Derde rijstrook

Als op de A12 een file staat richting Den Haag, blokkeert dat verkeer de Afrikaweg. Ook richting Rokkeveen loopt het verkeer dan vast en kan het de lus van de Zuidweg niet bereiken. Een derde rijstrook moet dat probleem oplossen. Het begin van die derde strook bij de Meerzichtlaan wordt doorgetrokken tot aan het voorsorteervak bij de aansluiting op de A12. Zo kan verkeer al vanaf de Meerzichtlaan voorsorteren en loopt het niet vast in de file richting Den Haag. Naar verwachting is de reconstructie van de Afrikaweg gereed in de zomer van 2008.

Steeds bereikbaar

De reconstructie van de Afrikaweg maakt deel uit van de uitvoering van het Mobiliteitsplan. Het Mobiliteitsplan is ontwikkeld om Zoetermeer steeds bereikbaar te houden. Andere projecten die in dit plan zijn opgenomen, zijn het vergroten van de capaciteit van de Oostweg en de aanleg van vrije busbanen voor de ZoRo-bus. Meer informatie over het Mobiliteitsplan en de verschillende projecten staat op www.zoetermeer.nl/mobiliteitsplan.