Kick-off : Campagne Tijdreizen laat Haaglanders tijdwinst maken

07/03/2008 11:15

Bex* communicatie

Kick-off op 8 maart
CAMPAGNE TIJDREIZEN LAAT HAAGLANDERS TIJDWINST MAKEN

Begin maart start het Stadgewest Haaglanden met een grote vervoerscampagne onder de titel 'Tijdreizen'. Doel van de campagne is mensen in de regio bewust te maken van de tijdwinst die ze kunnen boeken als ze een slimme keuze maken voor een vervoermiddel: fiets, auto, openbaar vervoer of een combinatie. De campagne start op 8 maart aanstaande op het Plein in Den Haag.

De campagne 'TijdReizen' is er NIET op gericht om mensen uit de auto te jagen. De campagne wil reizigers bewust maken. Veel mensen denken dat de auto voor een ritje binnen de regio altijd het snelst is, maar vaak is dat niet zo. Tel bijvoorbeeld het zoeken naar een parkeerplaats mee en de fiets of het openbaar vervoer zouden best wel eens sneller kunnen zijn. Andersom kan ook; soms is de auto wel degelijk de snelste keuze. Door te kiezen voor het snelste vervoersmiddel win je tijd. En in die tijd kun je een heleboel leuke dingen doen. Dat is de boodschap van de campagne.

Unieke: actuele routeberekening via internet
Bewijsvoering onder de campagne is de website www.tijdreizen.nl met een state of the art routeplanner. De routeplanner berekent voor elk traject binnen, vanuit en naar Haaglanden de snelste route. Hierbij wordt een actuele vergelijking gemaakt tussen auto, openbaar vervoer en fiets. Wie op een van de vervoersmiddelen klikt, ontvang meteen een gedetailleerd reisadvies waarin actuele verkeersinformatie (file en wegwerkzaamheden) is verwerkt.

Kick-off
Zaterdag 8 maart wordt de start van de campagne gemarkeerd met een kick-off. Alle inwoners van Haaglanden worden uitgenodigd om bij de kick-off aanwezig te zijn. De kick-off bestaat uit drie onderdelen:


- Een TijdReisRace van drie bekende Haaglanders (Cesar Zuiderwijk, Dennis Weening en Kirsten van Dissel) Alle drie rijden ze van winkelcentrum Leidsenhage in Leidschendam naar het Plein in Den Haag. De een met de auto, de ander met de fiets en weer een ander met het OV. Startschot wordt vanaf het Plein gegeven door Peter Smit (regiobestuurder Verkeer en Vervoer van het Stadsgewest Haaglanden). Sjaak Bral houdt gedurende de rit telefonisch contact met de TijdReizigers en verwelkomt ze op het Plein. De winnaar wordt direct gehuldigd op het podium.


- Op het Plein kunnen mensen wedden op hun favoriete TijdReiziger.


- Boris - bekend van Idols - zal rondom de TijdReisRace op het Plein spelen met zijn band.


- Gedurende de hele kick-off kan iedereen op het Plein zelf een testrit maken met de Segway, de innovatieve elektrische tweewieler die je bestuurt door je balans te verleggen.

Aardig detail is dat afgelopen donderdag bekend is geworden dat Dennis Weening 'de mol' was in het gelijknamige TV-programma.

Gegevens kick-off
13:30 start met optreden door Boris en band
14:00 start TijdReisRace
14:30 verwachte aankomst van de TijdReizigers op het Plein 14:00 tot 17:00 Mogelijkheid om een parcours af te leggen met de Segway Muziek door DJ Bootsy

Plaats: Het Plein, Den Haag
Datum: 8 maart 2008





http://www.tijdreizen.nl