FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten organiseert morgen Vakbondsvrouwenverwendag 2008

Zaterdag 8 maart is het de honderdste Internationale Vrouwendag. FNV Bondgenoten staat daar bij stil door een Vakbondsvrouwenverwendag te organiseren.

Na de succesvolle Vrouwenverwendag 2007, organiseert de bond dit jaar wederom een verwendag met speciale aandacht voor vakbondsvrouwen. Het motto dit jaar is "Sterk, assertief en mooi op je werk!".

Tijdens achttien verschillende workshops onderzoeken deelnemers bijvoorbeeld het effect van kleding op het werk en ontdekken ze hoe ze het spel Stratego kunnen inzetten in hun carrière. Of ze kiezen ervoor om te gaan buikdansen, hun baas te leren verleiden of hun kwaliteiten te ontdekken.

De dag wordt geopend door Anja Jongbloed, coördinator arbeidsvoorwaarden van FNV Bondgenoten. FNV voorzitter Agnes Jongerius geeft de aftrap voor de feestelijke sluiting van de dag.

Dit jaar is het de honderd jaar geleden dat vrouwen in New York de straat op gingen voor gelijke rechten. Om die dag te herdenken is 8 maart uitgeroepen tot Internationale Vrouwendag.

Er hebben zich zo'n 450 vrouwen voor de dag aangemeld.
---