Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Landelijke dag Nederlandse Stomavereniging vol informatie en tips

Informatiestands, nieuwe ontwikkelingen van hulpmiddelen, een inloopspreekuur en maar liefst vijf verschillende workshops. Dat biedt de Landelijke Dag van de Nederlandse Stomavereniging op 8 maart a.s. in de Aula van het Congrescentrum van de TU te Delft. Mensen met een stoma en hun partners kunnen bovendien ervaringen uitwisselen met andere bezoekers.

Met een keur aan workshops komt de Nederlandse Stomavereniging tegemoet aan veel vragen die er bij mensen met een stoma leven. Zo wordt in de workshop Darmkanker en erfelijkheid ingegaan op de risico's voor kinderen en andere familieleden als bij iemand darmkanker is vastgesteld. Bij 'WIA, WMO en arbeidsrecht' staat centraal wat deze wetten en het arbeidsrecht voor mensen met een stoma kunnen betekenen. De acceptatie van niet alleen de stoma, maar ook de ziekte die eraan ten grondslag ligt, is het onderwerp van gesprek bij de workshop 'Stoma en acceptatie'. Heel praktisch is de workshop 'Stomaverzorging en huidproblemen' waarbij wordt ingegaan op het voorkomen van klachten. En tenslotte staat het thema 'En hoe gaat het nu met jou' bij een workshop op de agenda. Deze bijeenkomst is alleen bedoeld voor partners van mensen met een stoma of andere familieleden. Zij kunnen hier ervaringen uitwisselen met anderen, want ook zij krijgen te maken met de stoma van bijvoorbeeld hun partner, vader, moeder of kind.

Wie naast het aanbod van de workshops behoefte heeft om te praten met een stomaverpleegkundige kan terecht bij het Inloopspreekuur. En uiteraard is er de hele dag door de informatiemarkt met de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van stomahulpmiddelen en informatie van andere patiëntenverenigingen. De Landelijke Dag begint om 11.00 uur. De zaal is open vanaf 10.15 uur. Afsluiting rond 16.00 uur. Wie de dag bij wil wonen, moet zich aanmelden via het secretariaat: (0346) 262286 of info@stomavereniging.nl.

Meer weten over onderwerpen die van belang zijn voor mensen met een stoma? Kijk dan ook op www.stomavereniging.nl.