Ingezonden persbericht


PERSBERICHT Valkenswaard, 27 februari 2008

Ex-libris ruildag in Carolus Gebouw Valkenswaard

Op zaterdag 8 maart as. houdt vanaf 10.00 uur de "Nederlandse Vereniging voor Exlibris en andere kleingrafiek" in samenwerking met het Nederlands Steendrukmuseum al weer hun 3e ruilbijeenkomst in het Carolus Gebouw te Valkenswaard. Deze in 1946 opgerichte vereniging bestaat uit verzamelaars uit heel Nederland en België.

De ex libris verzamelaars en de ruilbijeenkomst zijn te vinden in de foyer van het CAROLUS Gebouw in de Oranje Nassaustraat 8 te Valkenswaard waarin tevens het museum is gevestigd. Het ruilen geschiedt in de foyer die gratis voor het publiek toegankelijk is. In de foyer is voorts een mini-expo te zien van grafiek van de in Eindhoven geboren graficus Lou Strik (1921-2001).

Tijdens deze dag zal tevens een nog niet eerder afgedrukte lithosteen, met een surrealistisch landschap getekend door Lou Strik worden afgedrukt. Belangstellenden die op de 8e maart ook het Nederlands Steendrukmuseum willen bezoeken, betalen de reguliere entreetarieven. In het museumatelier zullen op de 8e maart vanaf 12.00 uur ook kleine litho's worden gedrukt met een ruim 100 jaar oude steendrukpers door de kunstenares Maaike Feih.

Het Nederlands Steendrukmuseum toont de vele facetten van het in 1798 door Alois Senefelder uitgevonden vlakdrukprocedé dat bekend staat onder de naam steendruk of lithografie. Mondiaal gezien biedt het museum de bezoeker het meest complete overzicht van de geschiedenis van de steendruk / lithografie van vroeger tot nu. Adres: Carolus Gebouw, Oranje Nassaustraat 8 te Valkenswaard. Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur. Entree: 4 t/m 14 jaar E 2,50; 15 t/m 64 jaar, E 3,50 en 65+ E 3,00. Museumjaarkaart: gratis. Voor meer info: zie www.steendrukmuseum.nl