Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


Persinformatie

Datum: 7 maart 2008

Kenmerk: dg-047

| | |NOS programma-informatie 8, 9 en 10 maart

WK Afstanden schaatsen in Nagano live bij de NOS

De WK Afstanden in Nagano zijn zaterdag 8 én zondag 9 maart rechtstreeks te volgen bij de NOS op Nederland 1. Vanwege het tijdsverschil met Japan zijn de rechtstreekse uitzendingen in de nacht en vroege ochtend te volgen; zaterdag om 03.50-10.00 uur en zondag om 05.50-10.25 uur. Daarnaast zijn er zaterdag en zondag samenvattingen te zien in NOS Studio Sport.

Parijs - Nice live te volgen bij de NOS

Van zondag 9 tot en met zondag 16 maart doet de NOS verslag van de eerste belangrijke etappewedstrijd van het seizoen. De proloog op de 9e is rechtstreeks te volgen bij NOS Studio Sport op Nederland 1. Het commentaar komt van Joris van den Berg.

J. Bernlef en Renate Dorrestein te gast in NOS Met het Oog op Morgen

Aan de vooravond van het Boekenbal, maandag 10 maart, zijn de twee hoofdgasten van de Boekenweek 2008 samen te gast in NOS Met het Oog op Morgen (23.00-24.00 uur, Radio 1). J. Bernlef schreef het Boekenweekgeschenk 'De pianoman' en Renate Dorrestein het Boekenweekessay 'Laat me niet alleen'. De Boekenweek 2008 heeft als thema 'VAN OUDE MENSCHEN ... De derde leeftijd en de letteren'.

ZATERDAG 8 MAART

NEDERLAND 1

NOS: WK Afstanden schaatsen Nagano (03.50-10.00 uur) . Live verslag van de 1e 500 m. vrouwen, 1000 m. mannen, 2e 500 m. vrouwen, 10 km. mannen en de ploegenachtervolging vrouwen. Presentatie: Mart Smeets. Analyse: Ria Visser. Commentaar: Frank Snoeks, Herbert Dijkstra en Martin Hersman.

NOS Studio Sport (16.00-17.50 uur)
. Schaatsen: samenvatting van de WK Afstanden in Nagano. . Atletiek: het WK Indoor in Valencia.

NOS Sportjournaal (18.18-18.23 uur)
. Schaatsen: de WK Afstanden in Nagano.
. Atletiek: het WK Indoor in Valencia.

NOS Studio Sport (23.14-00.20 uur)
. Engels voetbal: de Premier League-wedstijden Liverpool - Newcastle United, Blackburn Rovers - Fulham, Reading - Manchester City. . Schaatsen: samenvatting van de WK Afstanden in Nagano. . Rugby: Six Nations, de wedstrijd Ierland - Wales. . Voetbal: voorbeschouwing op de wedstrijd PSV - Ajax. . Atletiek: de WK Indoor in Valencia.

RADIO 1

NOS Radio 1 Journaal (12.00-18.30 uur)
Nieuwsonderwerpen, o.a.
. Rode draad in de uitzending is het Land van Ooit. Dit weekeinde zijn de kijkdagen voor de veiling en nemen oud-werknemers afscheid van het park. . Bijdrage over de banenmarkt voor de Waddeneilanden. Een aantal eilanden kan geen personeel meer krijgen. Het CWI heeft daarom bedacht potentiële werknemers uit te nodigen op de eilanden. . Te gast is psycholoog en Korsakov-deskundige Marlies van Noppen. Van Noppen vertelt hoe het kan dat deze ziekte steeds vaker op jongere leeftijd (rond de 40 jaar) voorkomt en hoe een andere vorm van therapie en andere huisvesting kunnen helpen. Sportonderwerpen, o.a.
. Atletiek: live flitsen van het WK Indoor in Valencia. . Voetbal: live flitsen van de wedstrijd om de FA Cup, Manchester United - Portsmouth. . Schaatsen: nabeschouwing op de WK Afstanden met Sebastiaan Timmerman. . Voetbal: voorbeschouwing op de topper PSV - Ajax, met o.a. interviews uit het Ajaxkamp. . Voetbal: een interview met Ronald Koeman en een interview met Riga Mustapha, speler van Levante. . Turnen: bijdrage over het EK Kwalificatietoernooi (vrouwen) in Wieringerwerf. . In de rubriek 'Garrie Speciaal' een bijdrage van correspondent Garrie van Pinxteren over de Olympische Spelen in Peking. . Aandacht voor het 100-jarig bestaan van Inter Milan met studiogast David Endt. . Te gast is Hans van Loozenoord met een vooruitblik op het MotoGP seizoen.

NOS Langs de Lijn (20.00-23.00 uur)
. Voetbal: live flitsen van de eredivisiewedstrijden SC Heerenveen - NAC, Willem II - FC Groningen, Excelsior - Vitesse en NEC - De Graafschap. . Motorsport: de startopstelling van de Grand Prix in Qatar.

NOS Met het Oog op Morgen (23.00-24.00 uur)
. Een gesprek met Gerti Bierenbroodspot en Fong Leng over kunst en hun duo-expositie 'Femmes Fatales'. . Een gesprek met Selma Leydesdorff over haar boek "De leegte achter ons laten". Het is een boek over de vrouwen van Srebrenica.

ZONDAG 9 MAART

NEDERLAND 1

NOS: WK Afstanden schaatsen Nagano (05.50-10.25 uur) . Live verslag van de 1000 m. vrouwen, 1500 m. mannen, 5 km. vrouwen en de ploegenachtervolging mannen. Presentatie: Mart Smeets. Analyse: Ria Visser. Commentaar: Frank Snoeks, Herbert Dijkstra en Martin Hersman.

NOS Studio Sport (13.09 - 17.19 uur)
. Schaatsen: samenvatting van de WK Afstanden in Nagano. . Atletiek: live verslag van het WK Indoor in Valencia met commentaar van Léon Haan. . Wielrennen: live verslag van proloog van Parijs - Nice met commentaar van Joris van den Berg. . Turnen: het EK Kwalificatietoernooi (vrouwen).
. In Studio Olympia; volleybal: Martinus - AMVJ (vrouwen), korfbal: DOS 46 - Dalto, handbal: Volendam - Sittardia, basketbal: Groningen - Nijmegen, NBA basketbal: Cleveland - Chicago.

NOS UEFA Champions League Magazine (17.25 - 17.50 uur) . Aandacht voor de Champions Leaguewedstrijden van afgelopen week.

NOS Studio Sport (18.00-19.00 uur)
. Engels voetbal: de wedstrijden in de Premier League, Sunderland - Everton, Tottenham Hotspur - West Ham United, Wigan Athletic - Arsenal. . Hockey: de wedstrijd in de hoofdklasse, Amsterdam - SCHC (vrouwen). . Atletiek: het WK Indoor in Valencia en de Twintig van Alphen. . Schaatsen: samenvatting van de WK Afstanden.
. Wielrennen: samenvatting van de proloog van Parijs - Nice.

NOS Studio Voetbal (22.47-23.37 uur)
. Opiniërend voetbalprogramma waarin presentator Jack van Gelder en de analytici Hugo Borst en Youri Mulder deze week, op de dag van de topper PSV - Ajax, Hans van Breukelen en Stanley Menzo als gast ontvangen. Van Breukelen en Menzo zijn beiden doelman van PSV geweest; Menzo keepte ook bij Ajax. Beiden waren ook doelman bij Oranje en werkten samen met bondscoach Marco van Basten. Van Breukelen speelde met Van Basten in Oranje tijdens het gewonnen EK van 1988, Menzo was tot de zomer van 2006 keeperstrainer in de staf van Van Basten. Menzo had ook zitting in de Commissie Coronel, die onderzoek deed naar Ajax; Het rapport Coronel zou bepalend moeten zijn voor de toekomst van de club.

RADIO 1

NOS Langs de Lijn (12.00-18.30 uur)
Sportonderwerpen, o.a.
. Atletiek: live flitsen van het WK Indoor in Valencia met verslag van Andy Houtkamp. . Voetbal: live flitsen van de eredivisiewedstrijden AZ - Feyenoord, VVV - FC Twente, PSV - Ajax en Sparta - Roda JC. . Hockey: live flitsen van wedstrijd in de hoofdklasse, Kampong - HGC. . Schaatsen: nabeschouwing van de WK Afstanden in Nagano met Sebastiaan Timmerman.

NOS Langs de Lijn (22.00-23.00 uur)
. Atletiek: het WK Indoor in Valencia.
. Motorsport: de Grand Prix van Qatar.
. Voetbal: het weekendoverzicht met Ronald van der Geer.

NOS Met het Oog op Morgen (23.00-24.00 uur)
. Een gesprek met Hilde Scholten en Hans van der Woude over de DVD box met het complete oeuvre van Wim Sonneveld.

MAANDAG 10 MAART

NEDERLAND 1

NOS Sportjournaal (18.46-18.54 uur)
. Motorsport: de Grand Prix van Qatar.
. Wielrennen: de 1e etappe van Parijs - Nice.

NEDERLAND 3

NOS Sportjournaal (22.30-22.45 uur)
. Aandacht voor het sportnieuws.

RADIO 1

NOS Langs de Lijn (22.00-23.00 uur)
. De column van Paul Onkenhout.
. Voetbal: aandacht voor de extra speelronde in de eerste divisie.

NOS Met het Oog op Morgen (23.00-24.00 uur)
. Aan de vooravond van het Boekenbal zijn de twee hoofdgasten van de Boekenweek 2008, J. Bernlef en Renate Dorrestein, te gast.

Noot voor de pers,