Evangelische Omroep

Zaterdag in Blauw Bloed: 'Op weg met prins Filip en prinses Mathilde'

Blauw Bloed, zaterdag 06 maart 2008, 19:35 uur, Nederland 2

Aanstaande zaterdag in het royaltyprogramma Blauw Bloed een openhartig interview met de Belgische kroonprins Filip en zijn vrouw prinses Mathilde. Het paar zet zich via de organisatie 'Levenslijn' in voor een betere verkeersveiligheid in België. Prinses Mathilde verloor in 1997 gelijktijdig haar jongere zus Marie-Alix en haar oma bij een auto-ongeluk. Ze kwamen in de buurt van Luik om het leven nadat hun auto werd geschept door een vrachtwagen. In het interview blikt prinses Mathilde terug op dit familiedrama. Kijk voor meer info op www.eo.nl/blauwbloed

Het gesprek met het kroonprinselijk paar maakt onderdeel uit van de documentaire Op weg met Prins Filip en Prinses Mathilde die vorige week op de Belgische zender VTM werd uitgezonden. Oud-nieuwslezer Marc Dupain kon het paar op het paleis in Laken interviewen en hen drie lang volgen. We zien prins Filip, ontspannen, los van het protocol, zijn kinderen Elisabeth en Gabriel naar school brengen. Ook springt hij met andere kinderen op de fiets om ze te leren veilig door het verkeer te komen. Prinses Mathilde gaat op bezoek bij kinderen die het slachtoffer werden van een verkeersongeluk en nu revalideren. In Blauw Bloed de beelden uit de documentaire die in de studio worden toegelicht door de maker Marc Dupain.

Verder in Blauw Bloed prinses Maxima die in Den Haag de aftrap van de campagne "Gewoon homo zijn" bijwoonde. De prinses steunt daarmee namens het Koninklijk Huis de strijd om discriminatie en geweld tegen homoseksuelen tegen te gaan. Ook aandacht voor Prins Constantijn die spreekt op de antiekbeurs Tefaf in Maastricht. De prins presenteert er namens het Prins Claus Fonds een programma voor culturele noodhulp. Hiermee wordt eerste hulp verleend aan kunstcollecties die beschadigd uit een oorlog zijn gekomen. Zoals in Irak en Afghanistan het geval was.

Tot slot in Blauw Bloed antwoord op de vraag "Wat droegen de royals de eerste twee maanden van dit jaar?" Onze modedeskundigen geven hun kritische oordeel.

Blauw Bloed is er elke zaterdagavond om 19:35 op Nederland 2 en wordt gepresenteerd door Jeroen Snel.


---
Noot voor redactie,