ThreadGreen Industrial Limited rondt sale-leaseback met Elematic Oy af

08/03/2008 03:34

PR Newswire

LONDEN, March 8 /PRNewswire/ --
ThreadGreen Partners LLP maakt de overname bekend van een portfolio van vier industriële percelen (en de bijbehorende kantoorpercelen) in zuidelijk Finland (samen de "Faciliteiten") door ThreadGreen Industrial Limited. Tegelijkertijd met de overname is een langetermijn triple-net lease overeengekomen met Elematic Oy. De Faciliteiten beslaan een leasebaar oppervlak van in totaal 9154 vierkante meter, en werden verkocht aan het fonds uit Guernsey. De transactie betekent de eerste belegging van ThreadGreen Industrial Limited in Finland.

De Faciliteiten:
Drie van de Faciliteiten zijn industrieel van aard. De vierde betreft het hoofdkantoor van Elematic Oy.

Elematic Oy:
De Faciliteiten worden geleased aan Elematic Oy, een van de grootste leveranciers ter wereld van machinerie en uitrusting voor het gieten van betonelementen, actief in meer dan 80 landen. Het bedrijf ontwerpt machinerie en uitrustingen voor het gieten van betonelementen, van losse apparaten tot complete productielijnen en kant-en-klare productiefabrieken, en brengt deze op de markt en verkoopt deze.

ThreadGreen Partners LLP:
ThreadGreen Partners LLP is de exclusieve beleggingsadviseur voor ThreadGreen Industrial Limited.

ThreadGreen Industrial Limited:
ThreadGreen Industrial Limited, een op Guernsey gevestigd fonds met een op lange termijn gerichte beleggingsstrategie, belegt in industriële onroerende goederen binnen Europa. De eigendommen onder haar beheer variëren van huurderspecifieke productiefaciliteiten tot algemene logistiekpercelen. Het merendeel van de beleggingen wordt verricht in de vorm van sale-leaseback transacties met middelgrote particuliere bedrijven.

Alistair Calvert, Managing Partner, ThreadGreen Partners LLP, +44-20-7220-2340, acalvert@threadgreen.com