ThreadGreen Industrial Limited neemt industrieel perceel over in Finland

08/03/2008 03:47

PR Newswire

LONDEN, March 8 /PRNewswire/ --
ThreadGreen Partners LLP heeft de overname bekendgemaakt van een industrieel perceel (de "Faciliteiten") in zuidelijk Finland door ThreadGreen Industrial Limited. Voor de Faciliteiten geldt een langetermijn triple-net leaseovereenkomst met PW Windows Oy, voor meer dan vijftig procent eigendom van Sentica Partners Oy ("Sentica"). Het perceel beslaat een leasebaar oppervlak van 4668 vierkante meter en is verkocht aan het fonds uit Guernsey.

De Faciliteiten:
De Faciliteiten overgenomen door ThreadGreen Industrial Limited en geleased aan PW Windows betreffen het hoofdkantoor en de productieafdeling van het bedrijf.

PW Windows Oy:
De Faciliteiten worden geleased aan PW Windows Oy, fabrikant van ramen en deuren. PW-Windows produceert meer dan 30.000 ramen per jaar. De producten worden op bestelling gemaakt ("just-in-time" productie) door middel van een efficiënt en flexibel fabricageproces.

De belangrijkste klant van het bedrijf is Honkarakenne Oy ("Honka"). Naast Sentica, is Honka aandeelhouder in PW Windows (15%). Honka is fabrikant van geprefabriceerde woningen. Honkarakenne Oy is genoteerd aan de "OMX"-beurs in Helsinki onder de aanduiding "HONBS". De Honka Group ontwerpt, bouwt en verkoopt geprefabriceerde huizen, van woonhuizen tot vakantiehuisjes.

ThreadGreen Partners LLP:
ThreadGreen Partners LLP is de exclusieve beleggingsadviseur voor ThreadGreen Industrial Limited.

ThreadGreen Industrial Limited:
ThreadGreen Industrial Limited, een op Guernsey gevestigd fonds met een op lange termijn gerichte beleggingsstrategie, belegt in industriële onroerende goederen binnen Europa. De eigendommen onder haar beheer variëren van huurderspecifieke productiefaciliteiten tot algemene logistiekpercelen. Het merendeel van de beleggingen wordt verricht in de vorm van sale-leaseback transacties met middelgrote particuliere bedrijven.

Alistair Calvert, Managing Partner of ThreadGreen Partners LLP, +44-20-7220-2340, acalvert@threadgreen.com