Gemeente Tiel


Parkeerverbod Kranshof Grotebrugse Grintweg Tiel

Het tijdelijke parkeerverbod bij de Kranshof, aan de zijde van de Grotebrugse Grintweg, wordt omgezet in een parkeerverbod gedurende het hele etmaal op alle dagen van de week. De gemeente verwacht hiermee het woonplezier en de bereikbaarheid te verbeteren. De procedure om het parkeerverbod mogelijk te maken is gestart.

Door de maatregel ontstaat een autovrije zijde aan de kant van de Kranshof. Hierdoor is er ruimte voor direct laden en lossen op de rijbaan en hoeven leveranciers hun vrachtwagens niet meer uit nood op de trottoirs te parkeren. Ook de bouwactiviteiten worden niet langer gehinderd door geparkeerde voertuigen. De situatie wordt veiliger en beter beheersbaar.
Parkeren aan de overzijde van de Kranshof blijft mogelijk. Parkeren voor een bezoek aan één van de supermarkten kan in de ruime gratis parkeergarage. Bureau Handhaving Tiel ziet toe op naleving van het parkeerverbod met intensievere controles, ook 's avonds en in het weekeinde.

Naast het instellen van het parkeerverbod wordt bedrijven verzocht zoveel mogelijk gebruik te maken van het truckdock dat bereikbaar is vanaf de Binnenhoek. Deze voorziening is aangelegd om overlast van vrachtverkeer zo veel mogelijk te voorkomen.

Herinrichting
Het parkeerverbod is een eerste stap op weg naar een herinrichting van dit gedeelte van de Grotebrugse Grintweg. De gemeente wil dit aanpakken tegelijk met de vervanging van de riolering waarvoor de werkzaamheden naar verwachting in de tweede helft van dit jaar plaatsvinden.

Laatst bijgewerkt: 07 maart 2008