Executieveiling 23 grachtenboten voor Gemeente Amsterdam


Online executieveiling onder ambtelijk toezicht

AMSTERDAM, 20080227 -- Op dit moment veilt Bootveiling voor Binnenwaterbeheer Amsterdam 23 boten die op last van de gemeente zijn weggesleept door het ontbreken van een geldig en zichtbaar vignet waaruit blijkt dat het binnenhavengeld betaald is. Aangezien de weggesleepte boten niet binnen de gestelde bewaartermijn zijn opgehaald, de sleepkosten en het liggeld voor de bewaarhaven niet zijn voldaan worden deze boten openbaar verkocht. Het gaat hierbij om zeil- en motorboten.

Kijkdag en einde veiling
Op zaterdag 8 maart 2008 organiseert Bootveiling van 9:00 tot 12:00 uur een kijkdag voor deze boten. De boten zijn te bezichtigen in de bewaarhaven van de gemeente Amsterdam (t/o Danzigerkade 9, (steiger 18), 1013 AP, Amsterdam). De online executieveiling loopt af op woensdag 12 maart 2008 om 21:00 uur (www.bootveiling.com).

Ambtelijk toezicht online veilingen
Een groot gerechtsdeurwaarderkantoor is verantwoordelijk voor het ambtelijk toezicht op de online veilingen van Bootveiling. De gerechtsdeurwaarder constateert of de veilingprocedure volgens de regels verloopt. Er wordt volledige inzage verleend in de gehele veilingprocedure,
de lijst met bieders en de biedhistorie.

Eerste veilinghuis voor boten
Bootveiling is het eerste veilinghuis in Nederland dat zich heeft gespecialiseerd in de organisatie van professionele (executie) veilingen voor boten. Bootveiling organiseert openbare veilingen, openbare inschrijvingen en online veilingen voor pleziervaartuigen, woonboten en arken, rijn- en binnenvaart en zeegaande schepen. Het Bootveiling concept is onlangs in België gelanceerd.

B2B Opdrachtgevers
Opdrachtgevers van Bootveiling zijn curatoren, notarissen, belasting- en gerechtsdeurwaarders, banken, bewindvoerders, havenmeesters, (klanten van) jachtmakelaardijen, pandhoudsters en overheidsinstanties.





Bootveiling