Emigratiebeurs: Alles voor je toekomst in het buitenland

21/02/2008 13:50



Fairway Events



Vacatures en vestigingsmogelijkheden van Lapland tot Nieuw Zeeland op de: Internationale Emigratie-Carrièrebeurs op 8 en 9 maart.

Inpakken en wegwezen. Werken, een baan, een carrière, eigen bedrijf in een ander land. Er zijn maar weinig mensen die daar niet over dagdromen. Sterker nog: 35% van de Nederlanders speelt serieus met het idee over vertrek. Maar de stap van dromen naar doen is groot. Toch belet dat steeds minder Nederlanders; afgelopen jaar vertrokken maar liefst 126.000 landgenoten naar het buitenland. Ondanks de mondialisering en toegenomen mobiliteit blijft hét kenmerk van een succesvolle emigratie, een goede voorbereiding. Speciaal voor die tienduizenden die emigratie overwegen of op punt van vertrekken staan, vindt daarom op 8 en 9 maart in het Home Boxx Exhibition Centre in Nieuwegein de 11e Emigratiebeurs plaats. Een niet te missen informatiebeurs met volop informatie over wonen, werken, stage en toekomst in een ander land, ver weg of dichtbij, voor korte tijd of forever.

Naar Amerika of Canada, Australië, Zweden, Noorwegen, België, Spanje, een EU lidstaat, Nieuw Zeeland, Zuid Afrika. Nederland is plots geen immigratieland meer, maar een emigratieland; een land om te verlàten. Het aantal emigranten was zelfs in de jaren '50 niet zo hoog als nu. Emigratie is een trend geworden. En dat blijft voorlopig zo, aldus de statistici. Jaarlijks zullen er vanaf nu meer dan honderdduizend Nederlanders ons land de rug toekeren.

Waarom emigreren?
De redenen voor emigratie zijn divers: het weer, ruimte, avontuur, een nieuwe start, goedkopere huisvesting, wederzijds respect. Maar ook carrière, energie- en kostenbesparing, weinig tot geen fileleed, de waarde van overwaarde en minder strikte wetgeving kunnen redenen zijn om Nederland te verruilen voor een ander land. Kansrijke Nederlanders voelen zich niet langer gebonden en besluiten elders carrière te maken, avonturiers, young professionals, ondernemers, twintigers, dertigers en veertigers. Zoveel mensen zoveel wensen. Hoe dan ook, hét kenmerk van de avontuurlijke emigrant is juist dat ze niet impulsief handelen. Ze plannen hun transformatie en land van toekomst van tevoren nauwkeurig, om hun droom niet voortijdig in duigen te zien vallen. Een goede voorbereiding is van groot belang, want iedere emigratie is anders. En daarmee de vragen over bijvoorbeeld een vreemde taal, cultuurverschillen, gezondheidszorg, verzekeringen, financiën, land van keuze en juridische aspecten.

EmigratieBeurs
De EmigratieBeurs biedt een platform waar geïnteresseerden - die zich zowel in een oriënterende, gevorderde of eindfase van de vertrekvoorbereidingen kunnen bevinden - volop en nuttige informatie aantreffen. Rond de honderdvijftig deelnemers: bedrijven, instellingen en landen geven voorlichting en advies over werken, ondernemen, stage of sollicitatieprocedures in meer dan 50 landen/provincies/Oorden. De bezoeker kan informatie verzamelen, vragen stellen, ideeën opdoen, literatuur aanschaffen of een of meer van de 70 presentaties bijwonen. Er zijn veel vacatures, ook voor partners in tal van landen - voor snelle beslissers - onder het motto "Speed Job Dating" en er zijn speciaal ingerichte landenpaviljoens. Toegangskaarten met korting kunnen via de website worden besteld. De beurshallen zijn gemakkelijk per auto of openbaar vervoer te bereiken.

Samenwerking met European Employment Services
De Emigratiebeurs - wordt georganiseerd in samenwerking met CWI en European Employment Services

Deelname
Kijk voor informatie op www.emigratiebeurs.nl www.internationalecarrierebeurs.nl

Locatie:
Home Boxx Exhibition Centre
Symfonielaan 1
3438EW Nieuwegein

Openingstijden
Zaterdag 8 maart 10.00-18.00 uur
Zondag 9 maart 10.00-17.00 uur





http://www.emigratiebeurs.nl