Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 08/03

BREDA, 8 maart 2008

Politie spreekt van een rustig verlopen nacht in het uitgaansgebied van Breda

BREDA - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Breda spreken van een rustig verloop van de nacht. Naast het beteugelen van enkele opstootjes verrichte de politie in totaal twee arrestaties.

Op de Havermarkt zagen agenten vanmorgen om 02.30 uur dat een 23-jarige Bredanaar een vrouw mishandelde. De man sloeg de vrouw meerdere keren in het gezicht. De politie greep in en hield de man aan voor het verstoren van de openbare orde. De vrouw wenste geen aangifte te doen. Op het bureau bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig identiteitsbewijs. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Op dezelfde tijd hebben agenten in een horecagelegenheid in de Visserstraat een 28-jarige Bredanaar aangehouden voor het overtreden van de Opiumwet. Medewerkers van het etablissement hadden gezien dat de man drugs gebruikt had. In het herentoilet trof een medewerker een pony pack aan met daarin vermoedelijk cocaïne. Gewaarschuwde agenten namen de man over en brachten hem naar het bureau.

Uitgaan in het centrum van Breda is veilig en gezellig; politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het uitgaanspubliek. Daarvoor gelden wel enkele spelregels voor elke bezoeker van het horecagebied. Wie komt voor de gezelligheid, is van harte welkom. Wie Breda bezoekt met andere, minder goede bedoelingen, zoals het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, drugs- en overmatig alcoholgebruik, zal dat merken. Bij zulke overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet. Zo blijft stappen in de binnenstad van Breda nu en in de toekomst veilig én karaktervol.

Politie arresteert Bredanaar met inbrekerswerktuig

BREDA - De politie heeft vanmorgen tegen 06.30 uur in de Spuistraat een 29-jarige Bredanaar aangehouden. Tijdens de surveillance zagen agenten op de Nieuwe Haagdijk uit een taxi stil staan. Twee mannen renden een steegje in. De politie stelde een onderzoek en volgde het tweetal te voet. Het lukte de agenten één van de twee mannen in de Spuistraat te traceren. Controle wees uit dat de man in het bezit was van inbrekerswerktuig. Het tweetal was vanuit Rotterdam met de taxi naar Breda gereden. Bij het eindpunt bleken de mannen geen geld te hebben en sprongen vervolgens uit de taxi. De politie heeft de man aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Politie haalt dronken automobilisten van de weg

BREDA - Agenten hebben vanmorgen tijdens een routinecontrole een 28-jarige automobilist uit Breda aangehouden. De politie zag de man rijden op de Heksendans. Controle wees uit dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Op het bureau werd van hem een ademtest afgenomen die uitwees dat hij 365 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces verbaal op.

Tegen 03.00 uur hebben agenten in de Eksterstraat een 34-jarige Bredanaar aangehouden voor het rijden onder invloed. Op het bureau bleek dat hij bijna drie maal de toegestane hoeveelheid overschreed, namelijk 665 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Na verhoor mocht hij voorzien van een rijverbod van 7 uren naar huis.

Politie treft minderjarigen aan op bouwterrein

ETTEN-LEUR - De politie heeft gisteravond tegen 21.00 uur drie 15-jarigen uit Etten-Leur aangehouden voor baldadig gedrag. Agenten stelden in de Kloosterlaan een onderzoek in nadat een oplettende getuige gemeld had dat drie personen over het hekwerk geklommen waren van een in aanbouw zijnd appartementencomplex. Op het terrein trof de politie de jongens aan. Op het bureau zijn de ouders van de jongens in kennis gesteld. Het drietal krijgt een Haltverwijzing.

Minderjarigen trappen spiegel van auto

BREDA - De politie heeft gisteravond tegen 21.00 uur in Hooghout twee 12-jarige jongens uit Breda aangehouden. Een oplettende getuige zag dat het tweetal tegen de buitenspiegel van een auto trapte en sprak de jongens aan. Gewaarschuwde agenten namen de jongens over en brachten hen naar het bureau. Daar legden beiden een bekennende verklaring af. Een van hen verklaarde uit verveling te hebben gehandeld.

Politie arresteert personeelslid voor bedreiging en mishandeling

BREDA - De politie heeft gistermiddag rond 17.30 uur bij een eetgelegenheid aan de Karnemelkstraat een 20-jarige Bredanaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 20-jarige leidinggevende te hebben bedreigd en mishandeld. Op het bureau is hij in verzekering gesteld.

Het slachtoffer kreeg in het etablissement een woordenwisseling met de verdachte over de werkverhouding. Tijdens deze woordenwisseling bedreigde de verdachte ten overstaande van andere medewerkers meerdere keren het slachtoffer. De woordenwisseling mondde uit in een conflict waarbij de verdachte zijn leidinggevende naar de keel vloog.

Drugstoeristen lopen tegen de lamp

BREDA - De politie heeft gistermiddag rond de klok van 16.30 uur in de Lunetstraat twee 23-jarige mannen uit Frankrijk aangehouden voor het overtreden van de Opiumwet. Surveillerende agenten zagen dat de auto een rood verkeerslicht negeerde en stelden een controle in. Op het moment dat de agenten de twee inzittenden aanspraken, roken ze een sterke hennepgeur. In de auto trof de politie 35 gram softdrugs aan.

Auteur: Desiree Brabers