Werkzoekenden direct aan de slag na speeddates op de Wadden

08/03/2008 22:15

Centrum voor Werk en Inkomen

Bijna tweehonderd werkzoekenden hebben zaterdag 8 maart deelgenomen aan de CWI-actiedag 'Mis de boot niet!'. Scholieren, studenten en ook enkele 45-plussers namen gratis de boot om te speeddaten met ruim zestig werkgevers op een van de Friese Waddeneilanden. Zo'n zestig deelnemers kregen direct een contract. Nog eens zeventig kandidaten maakten een vervolgafspraak met een werkgever. Het is voor het eerst dat CWI samen met de eilandondernemers een banenmarkt organiseert van deze omvang.

Het merendeel van de kandidaten was afkomstig uit Noord-Nederland. Maar ook geĂŻnteresseerden uit de Randstad en uit Duitsland kwamen op de actie af. In totaal werden driehonderd vacatures onder de aandacht van werkzoekenden gebracht. Op Vlieland, waar zeventig banen te verdelen waren, vonden alle werkzoekenden direct een baan of maakten een vervolgafspraak.

CWI en de deelnemende werkgevers zijn zeer tevreden met de hoge opkomst en de vele succesvolle matches die zijn gemaakt. De Waddenactie is onderdeel van de Brancheweken van CWI die nog tot begin mei duren.

http://www.werk.nl