Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Huizinga op watermissie naar VS

Nieuwsbericht | 25-02-2008

Van 3 tot en met 8 maart 2008 reist staatssecretaris Huizinga van Verkeer en Waterstaat naar de Verenigde Staten om daar te spreken over de gedeelde uitdagingen van water in relatie tot klimaatverandering.

Huizinga bezoekt West Palm Beach en Tallahassee (Florida), New Orleans en Baton Rouge (Louisiana). Haar delegatie bestaat uit bestuurders die betrokken zijn bij aspecten van het Nederlandse waterbeleid. In Florida ligt de nadruk op algemeen waterbeheer en rampenbestrijding bij overstromingen. Als gevolg van de klimaatverandering dreigt zoetwaterschaarste en verzilting. Het bezoek aan New Orleans zal in het teken staan van leren van de gevolgen van Katrina, de wederopbouw en de rol van de Nederlandse watersector daarbij.

De Nederlandse overheid en het Nederlandse bedrijfsleven hebben al een lang lopende relatie met de VS op watergebied. In de VS is veel interesse in het Nederlandse beleid en technologie op het gebied van hoogwater bescherming en integraal waterbeheer met name in relatie tot klimaatverandering. In Nederland is men daarentegen weer zeer geĂŻnteresseerd in de kennis van de Amerikanen op het gebied van de gevolgbeperking bij overstromingen. Tijdens de reis zal de nadruk liggen op uitwisseling van kennis en het zoeken naar kansen voor bestuurders en bedrijven.

Het programma en de delegatielijst zijn te vinden in de bijlage van dit persbericht.

Meer informatie


* programma werkbezoek VS
25-02-2008 | Pdf-document, 35 kB

* delegatie werkbezoek VS
25-02-2008 | Pdf-document, 32 kB

Verwante informatie


* Weer en Klimaat

* Water internationaal