RTL Group

'Voetbalvrouwen' trappen nieuw seizoen af bij RTL 4

Joep Sertons en Marlous Dirks nieuwe gezichten

De voetbalvrouwen zijn terug van weggeweest en gaan recht op hun doel af in een nieuw seizoen Voetbalvrouwen bij RTL 4. Stijlvolle Liz (Leontine Borsato), mediaverslaafde Melanie (Lone van Roosendaal), naïeve Renske (Sophie van Oers) en de ietwat simpele Solange (Nicolette van Dam) staan klaar om te scoren. De bizarre perikelen in hun bestaan wisten vorig jaar wekelijks gemiddeld bijna een miljoen kijkers aan de buis te kluisteren. Vanaf 9 maart openen de dames elke zondagavond opnieuw de deuren van hun peperdure villas om Nederland een voyeuristisch kijkje te gunnen in hun veelbewogen levens. Het eindeloze geshop, hun ijdelheid, de heersende ontrouw in hun wereldje en het troost zoeken bij elkaar zijn zeker weer themas in de gloednieuwe afleveringen. Verder zijn er twee nieuwe gezichten te zien in deze dramaserie. Zo verwelkomt voetbalclub Heros Rutger, gespeeld door acteur Joep Sertons, die trainer Arjan opvolgt. Actrice Marlous Dirks betreedt de wereld van de voetbalvrouwen als Madonna, de zus van Melanie.

Wat heeft het nieuwe seizoen in petto voor weduwe Liz? Zij verloor haar man Arjan (Victor Löw) op desastreuze wijze nadat hij zichzelf had opgehangen in een doel. Hij kon het niet verdragen dat hij niet meer serieus genomen werd als coach na bekendwording van zijn dubbelleven in vrouwen-kleding. En gaat Solange toch weer door haar knieën voor de driftige en overspelige voetbalheld Italo (Bas Muijs), die vastbesloten is om haar tot zijn vrouw te maken? Welke wending neemt het leven van de sluwe Melanie, nu haar man Jeffrey (Barry Atsma) niet meer tot de topspelers van Heros behoort? Gaat hij het buitenlandse voetbalavontuur aan wat Melanie zo hard probeert te voorkomen? En wat staat de pas getrouwde Renske en sterspeler Danny (Mike Weerts) te wachten? Kan Renske zich over het bed-incident op haar vrijgezellenavond heen zetten of treedt verdere verwijdering op tussen de newly weds?

Kijkers die graag met eigen ogen het geheugen willen opfrissen, kunnen voorafgaand aan de nieuwe afleveringen op zondag 2 maart terecht bij RTL 4 voor een compilatie met alle verwikkelingen uit het eerste seizoen van Voetbalvrouwen.

Uitzending nieuw seizoen Voetbalvrouwen: vanaf zondag 9 maart, tussen 20.30 en 21.30 uur bij RTL 4. Herhaling: elke maandag vanaf 10 maart, tussen 20.30 en 21.30 uur bij RTL 8.

Uitzending Voetbalvrouwen, The Story So Far: zondag 2 maart, tussen 20.30 en 21.30 uur bij RTL 4. Herhaling: maandag 3 maart, tussen 20.30-21.30 uur bij RTL 8, donderdag 6 maart, tussen 22.30-23.30 uur bij RTL 4.

Website: rtl.nl/voetbalvrouwen

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Susanne Kolfschoten, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 6718878 of susanne.kolfschoten@rtl.nl. Fotos zijn op te vragen via de afdeling mediadocumentatie, via tel: 035-6718553 of mediadocumentatie@rtl.nl.