Deltion College

Deltionstudenten leggen computernetwerk aan in Indonesië

Op Java gaan twee derdejaars ICT studenten aan de slag in een opvanghuis voor gehandicapten. Zij maken het mogelijk dat de aanwezige computers kunnen worden gebruikt voor de lessen aan de kinderen en het onderwijzen van de verpleging.

Deltion werkt samen met de Stichting Bossers & Cnossen Fund (Stichting BNC Fund). Deze stichting heeft als doel om tweede- en derdewereldlanden te helpen bij het ontwikkelen van hun automatisering. De apparatuur die BNC doneert, is afkomstig van diverse instellingen uit Nederland en wordt op regelmatige basis opgeknapt door Deltionstudenten. Daarna worden de computers getransporteerd om in het geselecteerde land te worden ingezet voor onderwijsdoelstellingen.

De 130 computers voor het opvanghuis zijn eind vorig jaar opgeknapt door de Deltionstudenten en geschonken door de Stichting BNC Fund De computers zijn begin december door het Indonesische Handels Attaché getest. Na de goedkeuring zijn ze door de Stichting BNC Fund verscheept naar Malang in Indonesië.

Edwin van den Berg uit Emmeloord en Mark Pothmann uit Harderwijk vertrekken 9 maart, onder begeleiding van een medewerker van de afdeling Automatisering van Deltion, naar Indonesië. Zij gaan daar alle opgeknapte computers aansluiten en met elkaar verbinden tot een netwerk. Deltion stimuleert de deelname van studenten aan deze projecten. Dit draagt bij aan een betere aansluiting tussen de opleiding en de praktijk.

Het opvanghuis âBhakti Luhurâ wordt op deze manier geholpen om als opleidingsinstituut voor verplegers en verpleegsters te kunnen blijven bestaan. Het opvanghuis is grotendeels afhankelijk van giften en wordt ondersteund door het Liliane fonds. Meer informatie over het opvanghuis is te vinden op www.soza.org.