RTL Group

Ontdekkingsreis door het menselijk lichaam in nieuw RTL 8-programma 'Je Lijf, Je Leven

Dat we in een mensenleven het gewicht van twaalf olifanten opeten, is vast niet bij iedereen bekend en dat de werking van onze darmen kan worden uitgelegd aan de hand van een bezoek aan een autosloperij al helemaal niet. In het populair-wetenschappelijke programma Je Lijf, Je Leven dat zondag 9 maart van start gaat bij RTL 8, belicht arts Floor Oosterwijk elke week op verrassende wijze een verschillend onderdeel van het menselijk lichaam. Het menselijk lichaam is één van de meest ingewikkelde machines die er bestaan en gelukkig loopt in de meeste gevallen alles gesmeerd. Dit komt omdat de mens van nature gezegend is met een goede gezondheid. Maar je kunt zelf ook dingen doen om je lichaam in een zo goed mogelijke conditie te houden. Dan is het belangrijk om te weten hoe je lichaam werkt. In de eerste aflevering Je Lijf, Je Leven komen de darmen en de werking daarvan uitgebreid aan bod. Waar dienen ze voor en hoe werkt de spijsvertering?

Arts Floor Oosterwijk (1980) heeft geneeskunde gestudeerd en is zeer betrokken bij mensen in landen waar de medische zorg op een ander niveau staat dan in de Westerse wereld het geval is. Ze heeft onder meer in Bosnië en in Kenia gewerkt. Haar co-schap gynaecologie & obstetrie heeft ze in Suriname gevolgd.

Uitzending: RTL 8, vanaf zondag 9 maart, van 20.00 uur tot 20.30 uur. Herhaling: RTL 4, vanaf zondag 16 maart, van 11.25 uur tot 12.20 uur en RTL 4, zaterdag 22 maart van 10.35 uur tot 11.05 uur.
---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kim van Adelberg, RTL Nederland Communicatie via tel. 035-711 3942 of via kim.van.adelberg@rtl.nl.