Gemeente Roermond

Talenten van het LSO spelen in het Stedelijk Museum

Tijdens het Cuypers Kamerconcert van zondag 9 maart wordt de muziek verzorgd door drie internationale toptalenten van het Limburgs Symfonie Orkest. Siana Dragneva (viool), Jordan Schwartz (altviool) en Gabriel Arias Luna (cello) zullen vanaf 11.30 uur o.a. werk van Schubert, Escher en Beethoven ten gehore brengen.

Het Limburgs Symfonie Orkest heeft als doel iedere inwoner van Limburg in aanraking te laten komen met het orkest. In dat kader verzorgen drie leden van LSO deze zondagochtend het muzikale intermezzo, dat gehouden wordt in de muziekzaal van het Stedelijk Museum Roermond. Deze historische zaal werd als onderdeel van het gebouwencomplex in 1907 verbouwd door zoon én tevens architect Jos Cuypers. De zaal is uitgevoerd in een aan Art Deco verwante stijl en door de constructie uitermate geschikt voor concerten.

Drie muzikanten stellen zich voor

Sinds 1999 is Siana Dragneva (Bulgarije) violiste bij het LSO. Zij studeerde aanvankelijk bij Genoveva Burova en won diverse nationale prijzen. Na een jaar aan het Conservatorium van Sofia gestudeerd te hebben kwam zij naar Nederland. Siana speelde o.a. in Nieuw Sinfonietta Amsterdam en het voormalige Nederlands Ballet Orkest.

Jordan Schwartz (Verenigde Staten) studeerde altviool in Los Angeles. Hij won diverse prijzen als solist en als lid van het Orpheus String Trio. Jordan Schwartz is solo-altist geweest van de 20th Century Chamber Players van het California Institute of the Arts. Sinds 1990 is hij werkzaam bij het LSO.

Gabriel Arias Luna (België) kreeg aanvankelijk celloles van zijn vader. In 1993 ging hij aan de Utrechtse Hogeschool voor de Kunsten studeren bij Elias Arizcuren. Als kamermuziekspeler nam hij deel aan diverse festivals. In 2000 trad Gabriel toe tot het LSO, sinds 2001 is hij solocellist.

Het concert wordt gehouden op zondag 9 maart van 11.30 tot 12.45 uur. De deuren van het Stedelijk Museum Roermond openen om 11.00 uur. Er is er plaats voor maximaal 50 personen, de toegangsprijs is 5,- per persoon (inclusief een drankje in de pauze). Vooraf reserveren is niet noodzakelijk, maar wel gewenst. Reserveren kan via telefoonnummer 0475 333 496 of via e-mail: museum@roermond.nl o.v.v. Cuypers kamerconcert. Meer informatie over het LSO kunt u vinden op www.limburgssymfonieorkest.nl .

De Cuypers kamerconcerten worden mede mogelijk gemaakt door Muermans Projectontwikkeling & Management BV Publicatiedatum: 21-2-2008 Bijgewerkt: 27-2-2008