Theaterproductie Dirty Dancing aanstaande zondag in premiere

07/03/2008 06:00

Joop van den Ende Theaterproducties

'I've had The Time of my Life' nu ook voor het Nederlands publiek

Zondagmiddag 9 maart gaat de theaterproductie Dirty Dancing in première in het Beatrix Theater in Utrecht. De Nederlands gesproken theaterproductie met de originele in het Engels gezongen hits is een theaterspektakel vol passie, zinderende dans en wereldberoemde muziek. Dirty Dancing is exclusief te zien in het Beatrix Theater. De cast van Dirty Dancing bestaat uit 39 mensen, onder wie Martin van Bentem (Johnny Castle), Jette Carolijn van den Berg (Baby Houseman), Chris Tates (Jake Houseman) en Anouk van Nes (Marjorie Houseman). Nederland is na Australië, Nieuw-Zeeland, Engeland, Duitsland en Canada het zesde land in de wereld waar de theaterversie van Dirty Dancing te zien is.

Dirty Dancing, geschreven door Eleanor Bergstein, is een vorm van muziektheater die het Nederlandse publiek nog niet eerder heeft gezien. Naast de vele bestaande hits en scènes zijn er nieuwe (dans)scènes voor de theaterproductie geschreven en bestaande nummers toegevoegd. Dirty Dancing is een muziek- en dansshow, waarbij de toeschouwer zich een gast waant in Kellerman's Vakantieclub. De theateruitvoering van Dirty Dancing blijft daarbij wel trouw aan het verhaal van de gelijknamige film die destijds miljoenen vrouwen deed zwijmelen en de dansscholen deed vollopen.

Kaarten en informatie: Dirty Dancing is vanaf nu zeven keer per week te zien in het Beatrix Theater Utrecht (di. t/m za. 20.00 uur / zo. 19.00 uur / matinee zo. 14.00 uur). Kaarten: TopTicketLine 0900 - 300 5000 (45 cpm) / www.dirtydancingholland.nl

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.musicals.nl