Artemis Trio In den Wouwdfluit


9 maart 16.00 uur Piano Trio's

WOUW, 20080218 -- Het Artemis Trio uit Roosendaal speelt zondag 9 maart 16.00 uur kamermuziek van Schumann, Gade en Volkmann in Concertzaal In den Wouwdfluit te Wouw

Op zondag 9 maart is het laatste concert van de 30e jaargang kamermuziek op zondagmiddag. Voor dit optreden is uitgenodigd het Artemis Trio met John van der Linden (viool), zijn vrouw Lilian van der Linden- de Jong (piano) uit Roosendaal en Conny van Staalen- van Leeuwen (cello) uit Wouw. Het zijn alle drie vergevorderde en gedreven amateurmusici die regelmatig optreden. In 2002 werd een optreden van hen op het Klinkt Goed Festival in de Doelen in Rotterdam rechtstreeks op de radio uitgezonden. Zo hebben ze onlangs in het Rosa Spierhuis in Laren een nieuw ontdekt pianotrio van Samuel de Lange jr. gespeeld, een Nederlandse componist uit de 19e eeuw. Het Artemis Trio legt zich vooral toe op het romantisch repertoire.

John en Lilian maakten al in hun middelbare schooltijd samen muziek. Nadat ze allebei in verschillende steden waren gaan studeren verloren ze elkaar tijdelijk uit het oog. In hun studententijd hebben ze elkaar weer ontmoet, zijn weer muziek gaan maken en sindsdien niet meer opgehouden. In haar studententijd heeft Lilian de eerste prijs gewonnen bij het PAN concours, een landelijke muziekwedstrijd voor alle Nederlandse universiteitssteden. Daarnaast is ze opgetreden als soliste bij het Rotterdams Studentenorkest met het 1e pianoconcert van Ludwig van Beethoven. John was lid van het Nationaal Jeugd Orkest en maakte daarmee tournees naar o.a. Scandinavië, Polen en Schotland.
Tijdens een aantal jaren in de tropen i.v.m. het werk van John werd er minder muziek gemaakt, maar toch waren een piano en een viool meeverhuisd. Nadat ze zich gevestigd hadden in Roosendaal hebben ze korte tijd piano trio gespeeld, maar toen de toenmalige celliste in 1987 liet weten er mee te willen stoppen was een telefoontje naar Conny het begin van enthousiast samenspelen en een warme vriendschap. Ook Conny maakte van jongs af aan muziek en was toen al zeer actief in allerlei ensembles. Het Artemis Trio was geboren en vierde dus vorig jaar haar 20 jarig bestaan. In die twintig jaar zijn er enkele tientallen trio's ingestudeerd (vaak onder leiding van conservatoriumdocenten) en uitgevoerd op diverse concerten in Nederland. Monique Meeuwisse schreef n.a.v. een concert in Zevenbergen in het Brabants Nieuwdblad/De Stem: `Artemis Trio ontstijgt amateurniveau' en ` Het Artemis Trio is een ensemble waar Roosendaal trots op mag zijn'.
John van der Linden bespeelt een viool uit 1850 van de Franse bouwer Jean Baptiste Vuillaume, Conny van Staalen een cello uit 1996 van de Amsterdamse bouwer Daniël Royé, kopie naar David Tecchler uit 1728.

Zondag 9 maart 11.30 uur Orgelbespeling door Jan Walraven. ¤ 3,50 inclusief koffie
Koralen van Johann Sebastian Bach uit het Orgelbüchlein, Dritter Theil der Clavier Übung en de Koraalverzameling Leipzig. Zaal open 11.00 uur
Bach heeft deze laatstgenoemde verzameling aan het einde van loopbaan als kerkmusicus, schitterend verfijnd en uitgediept naar zijn laatste inzichten.
Zondag 9 maart 16.00 uur Artemis Trio uit Roosendaal. Zaal open 15.30 uur.
Programma: Robert Schumann, Sechs stücke in kanonischer Form,opus 56.
Niels Gade, Trio, opus 42 en van Robert Volkmann Trio in F, opus 3.
Entree ¤ 9,00 inclusief koffie en het eigengebakken Wouwdfluitkoekje.
www.indenwouwdfluit.nl



Het Artemis Trio
Conny van Staalen- van Leeuwen (cello) uit Wouw
John van der Linden (viool), en zijn vrouw Lilian van der Linden- de Jong (piano)
uit Roosendaal

Jan en Loes Walraven van Langerak
Omgang 10 4724 EP Wouw
00 31 (0)165 30 18 39
e-mail: info@indenwouwdfluit.nl
website: www.indenwouwdfluit.nl

30 jaar Concertzaal In den Wouwdfluit

Omgang 10 4724 EP Wouw Tel: 0165 30 18 39
E mail: info@indenwouwdfluit.nl
Website : www.indenwouwdfluit.nl





Jan Walraven