Ingezonden persbericht


Char Butler presenteert album 'Secrets of the Heart'

Deze week bracht de Amerikaanse Contemporary Folk zangeres Char Butler haar debuut album "Secrets of the Heart" uit. Het album is als digitale download te verkrijgen via de LegalDownload website en de affiliates van dit webportal. Alle composities op het album zijn van Char's eigen hand.

Char Butler deelt verhalen over de liefde, wanhoop en verwachting met de luisteraar van haar album waarop ze begeleid wordt door rhythm gitaar, elektrisch gitaar, keyboards en drums. Vier van de songs op het album - 'Face of the Night', 'Tonight', 'I Feel Good' en 'Are You Real' - zingt zij samen met Amber als een innemend moeder-dochter duo. 'Secrets of the Heart' is een album dat je een heerlijk relax punt in de dag geeft en erg plezierig om naar te luisteren in een intieme setting for 'twee'.

"Ik schreef de songs van het album gedurende verschillende periodes in mijn leven", vertelt Char. Als milieu-activist schrijft Char over het belang om goed voor onze aarde te zorgen. In 'If We Change' vergelijkt zij mensen met pagina's in een boek en geeft zij weer hoe verward en teleurgesteld veel mensen zijn in deze wereld: "Ik voel dat ieder van ons de verantwoordelijkheid heeft goed voor onze aarde, die ons de mogelijkheid geeft om te leven, te zorgen." 'Face of the Wind' is een intrigerende song met als thema het onzichtbare koninklijke rijk: "Veel mensen kunnen de energie niet zien met het blote oog maar dat wil niet zeggen dat deze er niet is. Deze song gaat over de vragen en gedachten rond het spirituele, engelen en het onzichtbare." De song 'Tonight' die ook op het album staat is in Amerika een buitengewoon groot succes. De song staat momenteel op de eerste plaats genoteerd op The Independent Music Network en staat bovenaan in de adult contemporary radio charts, zowel aan de oost- als aan de westkust. "Het is interessant dat deze song eigenlijk gericht was aan God. De tekst geeft het verlangen weer om in God's aanwezigheid te zijn en hoewel we God niet fysiek kunnen aanraken kunnen we kussen van licht ontvangen door meditatie en gebed. Veel mensen denken echter dat de tekst gaat over de relatie tussen twee personen."

"Ik schrijf alle songs diep vanuit mijn hart; het is mijn artistieke samensmelting die het mij toestaat gedachten over de liefde, wanhoop en verwachting naar buiten te brengen. Ik ben daarbij beïnvloed door vele muzikanten en situaties die mij gekneed hebben tot de persoon die ik nu ben. Klassiek getraind in onder andere zang, klarinet en gitaar weet zij zich beïnvloed door artiesten van Joan Baez tot Henry Mancini tot B.B. King. "Ik hou van veel verschillende genres binnen de muziek hoewel ik over het algemeen pure tonen en solide beats in de muziek prefereer."

Char creëerde haar album met de intentie natuurlijke genezende vibraties mee te geven met haar songs. Als 'energey worker' gelooft zij dat energie door alles heen trancendeert en dat hoge vibraties nodig zijn voor genezing. Ze gelooft dat overal energie in zit en dat als je tegewerking voelt mogelijk God of het universum je laat weten dat het kennelijk niet zo moet zijn. Char heeft gedrags wetenschappen gestudeerd met daarbij ook methodolgieën voor natuurlijke genezing en doceerde zelf jaren aan de universiteit. Sinds haar zeventiende tourt zij al door heel Amerika om concerten te geven en staat inmiddels al meer dan dertig jaar op de planken. Char suggereert: "Heb extra aandacht voor de songs op het album die je in je hart raken, het zou wel eens kunnen bijdragen aan je genezing."

Char Butler
Secrets of the Heart
Label: eigen beheer

Track List:

1. My Life

2. Tonight

3. I'm Your Woman

4. Forgiveness (Hold On)

5. Face Of The Wind

6. If We Change

7. I Feel Good

8. I Can't Cry

9. Surges

10. Shed My Sorrow

11. A Story Called Love


---- --