Persberichten Binnensticht, 12.40 uur

Utrecht, 09-03-2008

Snelheidscontrole WERKHOVEN De politie heeft zaterdagmiddag 8 maart op de Provinciale Weg (N229) een snelheidscontrole gehouden.

Tussen 14.45 uur en 16.30 uur werd van 1363 passerende bestuurders de snelheid gemeten. Van hen werden er 79 betrapt op te hard rijden. De maximumsnelheid ter plaatse is 80 km/uur. De hoogst gemeten snelheid was 117 km/uur.

De overtreders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Rijbewijs ingevorderd ZEIST De politie heeft vrijdagavond 7 maart op Het Rond een 22-jarige man uit Zeist aangehouden, die met te veel alcohol op achter het stuur van zijn auto zat en opvallend hard reed.

De uitslag van de ademanalyse op het politiebureau was 620 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Autoruiten vernield DE BILT Op de Waterweg zijn in de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 maart tussen de Blauwkapelseweg en de Looijdijk vijf geparkeerde autos vernield.

Van alle vijf de autos is een ruit van een portier ingeslagen, maar de portieren zijn niet geopend. Agenten ontdekten de vernieling omstreeks 01.20 uur. Van de dader(s) ontbreekt elk spoor.

De politie roept getuigen op zich te melden bij het bureau in De Bilt, tel. 0900-8844 (lokaal tarief).

Ambulancemedewerker bedreigd en mishandeld ZEIST De politie heeft in de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 maart een 18-jarige man uit Veenendaal aangehouden, die ervan wordt verdacht bij een poppodium annex horecagelegenheid aan de Montaubanstraat een 44-jarige ambulancemedewerker te hebben mishandeld en bedreigd

De ambulance was uitgerukt omdat een bezoeker van de gelegenheid onwel was geworden. De 18-jarige Veenendaler was onder invloed van alcohol en werd agressief. Hij schopte en sloeg tegen de ambulance. De ambulancemedewerkers probeerden hem onder controle te krijgen. De Veenendaler beet de 44-jarige ambulancemedewerker in zijn rug en riep dreigende taal.

De ter assistentie gekomen politie nam de Veenendaler over van de ambulancemedewerkers. Die is ingesloten en ter beoordeling aangemeld bij de Crisisdienst.