Politie Groningen

Zondag 9 maart 2008

Provincie Groningen, 09-03-2008

Groningen: onderzoek naar bloedspoor

De politie heeft zaterdagmorgen een onderzoek ingesteld naar een bloedspoor op de Eikenlaan. Een taxichauffeur belde de politie dat hij een bebloede man voor een pand aan die straat had zien staan. Toen agenten gingen kijken, was er niemand aanwezig maar troffen ze wel een grote hoeveelheid bloed op straat aan. Van een toegangsdeur van een flat bleek een ruit vernield. De technische recherche verrichtte een sporenonderzoek. In de loop van de dag werd duidelijk dat een en ander vermoedelijk te maken heeft gehad met een ruzie in de relationele sfeer.

Groningen: inbreeksters aangehouden

De politie kon zaterdagmorgen dankzij alert reageren van een bedrijfseigenaar twee vermoedelijke inbreeksters aanhouden. Bij het bedrijf van de man aan de Euvelgunnerweg was eerder die nacht ingebroken. Daarbij was het inventaris van een kantoor vernield en een beeldscherm verdwenen. Dat scherm werd even later teruggevonden op een terrein aan de overkant van de weg. Omdat daar ook twee fietsen stonden, hield de ondernemer tijdens het herstellen van de schade in zjin bedrjif de situatie een poos in de gaten. Na enige tijd verschenen twee vrouwen die het terrein begonnen uit te kammen. Ze gingen er vandoor toen ze de man zagen, maar konden even later door de politie worden gearresteerd. Het tweetal, 36 en 37 jaar, is ingesloten.

Groningen: inbraak in café

Bij een inbraak in een café in de nacht van vrijdag op zaterdag in de Oude Boteringestraat is onder meer een kluis met inhoud weggenomen. Ook werden de gokkasten leeggehaald. Eveneens verdween een aantal flessen drank. De daders waren de zaak binnen gekomen door aan de voorkant een ruit in te slaan. De politie heeft onder meer een sporenonderzoek ingesteld.

Groningen: gewond na botsing

Een 22-jarige inwoner van Appingedam liep zaterdagavond letsel aan zijn gezicht op toen hij op de Koningsweg in Groningen met zijn auto tegen een boom was gebotst. De man had mogelijk door een te hoge snelheid een rotonde in de weg te laat gezien en kwam tegen een boom tot stilstand. De Damster werd naar het ziekenhuis vervoerd. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht.

Groningen: arrestaties in centrum

De politie verrichtte zondagochtend in alle vroegte enkele arrestaties in het centrum van Groningen. Tegen twintig voor vijf werden op de Grote markt een 21-jarige inwoner van Almere en een 18-jarige inwoner van Groningen aangehouden. Beiden raakten door nog onbekende reden slaags met elkaar. Tegen half zes werden in de Gelkingestraat een 25-jarige Groninger en zijn 26-jarige eveneens uit Groningen afkomstige vriendin aangehouden. Het tweetal had uit een café een consumptie naar buiten meegenomen en waren agressief naar het horecepersoneel. In aanwezigheid inmiddels van de politie werd een portier met de dood bedreigd. De agenten moesten pepperspray gebruiken om de 25-jarige aan te kunnen houden. De vriendin bemoeide zich met de arrestatie, bedreigde de agenten en werd eveneens na gebruik van pepperspray in de boeien geslagen. Op het politiebureau probeerde de 25-jarige verdachte een agent te slaan. Er moest opnieuw geweld tegen hem worden gebuikt.

Wirdum: chauffeur geslagen

Een buschauffeur van de lijndienst Groningen-Appingedam is zaterdagmiddag door een passagier mishandeld. De man kreeg een stomp in het gezicht en liep daarbij letsel op. De dader was het er niet mee eens dat de chauffeur niet bij een eerdere halte was gestopt. Dat was voor de bestuurder niet mogelijk geweest, omdat er te laat op de halteknop was gedrukt. Bij het uitstappen bij de halte Eekwerd kreeg de chauffeur een stomp in het gezicht. De dader ging er vandoor in gezelschap van een tweede persoon. De chauffeur werd door personeel van een ambulance behandeld. De politie stelt een onderzoek in.

Uithuizen: alcoholcontroles

Bij 1200 automobilisten is bij verkeerscontroles in Uithuizen en omgeving zaterdagavond een alcoholtest afgenomen. Vier bestuurders zaten boven de grens. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt waarna justitie de straf bepaalt. Er werden daarnaast bekeuringen uitgedeeld voor overtredingen zoals het niet handsfree bellen,
snelheidsovertredingen en technische mankementen.

Stadskanaal: agent in been gebeten

Een agent werd zaterdagavond in Stadskanaal tijdens een aanhouding door de arrestant in zijn been gebeten. De verdachte, een 19-jarige inwoner van Stadskanaal, werd gearresteerd nadat hij op de Wilhelminalaan in een woning huisraad had vernield en de bewoner zou hebben bedreigd. De man verzette zich tegen zijn aanhouding en lukte het een agent te bijten. Die hield daar een pijnlijke plek aan over. De verdachte bleef ook in de politieauto gewelddadig en sloeg onder meer met zijn hoofd tegen een deur. Hij is ingesloten.

Hoogezand: bord op politieauto

Een 32-jarige inwoner van Hoogezand werd gisteravond in zijn woonplaats aangehouden nadat hij vermoedelijk zijn vriendin had mishandeld en daarna een politieauto al dan niet bewust met eetgerei had bekogeld. Agenten waren al bij de woning van de man aan de Sluiskade aan de deur geweest maar hadden zich even teruggetrokken. Terwijl ze stonden te wachten hoorden ze eetgerei sneuvelen en werd de politieauto door een etensbord geraakt. De Hoogezandster is voor nader onderzoek ingesloten.

Heiligerlee: sieraden verdwenen

Bij een inbraak in een woning aan de Provinciale Weg in Heiligerlee zijn zaterdagavond onder meer sieraden weggenomen. Ook verdwenen cameras en een flatscreen. De waarde van de buit bedraagt enkele duizenden euros. De daders waren binnengekomen door een raam van een keukendeur in te slaan. De politie is met een onderzoek begonnen.

Ter Apel: vrouw ernstig gewond

Een 20-jarige inwoonster van Ter Apelkanaal raakte zondagochtend omstreeks kwart over vier ernstig gewond bij een verkeersongeluk op de Sellingerstraat tussen Ter Apel en Sellingen. De vrouw zat in een auto die in een bocht over de kop was geslagen. Het slachtoffer moest door de brandweer uit het wrak worden gehaald. Bij de wagen was een 22-jarige inwoner van Ter Apel aanwezig die eveneens in de auto had gezeten. Volgens deze man, die relatief licht gewond was geraakt, had een derde persoon gereden. Deze zou er vandoor zijn gegaan. Nader politieonderzoek zal moeten uitwijzen wie achter het stuur heeft gezeten. Een zoekactie van een speurhond in de omgeving naar deze onbekende leverde niets op. De vrouw werd met zeer ernstig letsel in een ziekenhuis in Groningen opgenomen. Ook de 22-jarige werd naar een ziekenhuis vervoerd. Van beiden is een bloedproef afgenomen.

Marum: man gestoken

Een 22-jarige inwoner van Groningen is zondagochtend omstreeks kwart voor zes in Marum in zijn auto met een mes in zijn hals gestoken. De man is in een ziekenhuis in Groningen opgenomen. Het slachtoffer zou met een 21-jarige Groninger in Marum op stap zijn geweest en in het dorp aan twee mannen een lift hebben gegeven. Ter hoogte van de Westerhoflaan was door nog onbekende oorzaak ruzie ontstaan. De 22-jarige werd daarbij gestoken. Zijn maat wist er rennend vandoor te gaan. De daders verdwenen met de auto van het slachtoffer. De wagen werd vrij snel daarna door de politie op de Noorderringweg in Marum aangetroffen. De toestand van het slachtoffer is nog onbekend. De politie is met een onderzoek begonnen.