Persberichten stad Utrecht, 13.05 uur

Utrecht, 09-03-2008

Mannen aangehouden voor inbraak

UTRECHT Twee mannen van 42 en 21 jaar uit Utrecht zijn aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak.

Na een melding op zondag 9 maart omstreeks 04.00 uur dat er zou worden ingebroken in een school aan de Teun de Jagerdreef stelden politiemensen een onderzoek in. Aan de achterzijde werden de twee Utrechters aangetroffen met in hun bezit LCD-tvs en systeemkasten van pcs. Van het schoolgebouw bleek een raam geforceerd te zijn.

De twee zijn voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Man aangehouden voor vernieling

UTRECHT Een 25-jarige man uit Utrecht is aangehouden op verdenking van het plegen van vernielingen.

Politiemensen hielden op zondag 9 maart omstreeks 02.45 uur toezicht op de Ina Boudier-Bakkerlaan. Zij zagen de Utrechter na een woordenwisseling met een groepje weglopen in de richting van geparkeerde autos. De politiemensen zagen dat de Utrechter met een karatetrap een ruit van een auto vernielde. Nog voordat hij kon worden aangehouden, trapte hij tegen een voorruit van een andere auto, maar die bleef heel. Wel wist de Utrechter een deuk in de rechtervoorzijde van de auto te trappen. De politiemensen hielden de Utrechter vervolgens aan. Hij bleek behoorlijk onder invloed van alcohol te zijn.

De man is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Vrouw aangehouden voor diefstal

UTRECHT Een 23-jarige vrouw uit Utrecht is aangehouden op verdenking van diefstal van een kentekenplaat.

Politiemensen kregen op zondag 9 maart omstreeks 00.45 uur een melding dat de vrouw die deel uitmaakte van een groep vrouwen, een kentekenplaat had gestolen van een geparkeerde auto op de Livingstonelaan. Politiemensen troffen de groep waaronder met de betreffende vrouw aan op de Croeselaan. Al vrij vlot kwam de kentekenplaat boven water en bekende de vrouw de diefstal.

De vrouw werd aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Jongen aangehouden voor beroving

UTRECHT Een 17-jarige jongen uit Utrecht is aangehouden op verdenking van het plegen van een diefstal met geweld.

De beroving gebeurde zaterdag 8 maart omstreeks 23.10 uur op de Tolsteegsingel waarvan een 26-jarige vrouw uit Utrecht slachtoffer werd. De jongen zag na een worsteling met de vrouw kans haar tas buit te maken. Een getuige zag de beroving gebeuren en ging achter de jongen aan. De getuige wist hem op de Oudegracht aan te houden en over te dragen aan de politie. De vrouw had door de worsteling letsel opgelopen aan haar hoofd en bovenarm. Op het bureau werd de Utrechter door een arts onderzocht omdat hij bij zijn aanhouding verwondingen had opgelopen aan zijn gezicht. Op aanwijzing van de Utrechter werd onder een geparkeerde auto op de Groenestraat de portemonnee van het slachtoffer teruggevonden. Het door de Utrechter uit de portemonnee gestolen geld en mobiele telefoons werden bij zijn fouillering op het bureau aangetroffen.

De Utrechter is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Vrouw gewond door beroving

UTRECHT Een 28-jarige vrouw uit Utrecht raakte gewond toen zij door twee jongens van haar tas werd beroofd. De beroving vond plaats op zaterdag 8 maart omstreeks 23.55 uur op de Hogelanden westzijde.

Volgens de vrouw was zij beroofd door twee ongeveer 15 jaar oude jongens. Na de melding keken politiemensen direct uit naar het tweetal en een andere politie-eenheid ontfermde zich over de beroofde vrouw en vroegen een ambulance ter plaatse. Het ambulancepersoneel constateerde dat de arm van de vrouw uit de schouderkom was waarop zij naar het ziekenhuis werd overgebracht. Uit onderzoek bleek dat de vrouw een gebroken schouder(kapsel) had opgelopen.

De vrouw heeft inmiddels aangifte gedaan en de politie onderzoekt de beroving.

Man aangehouden voor vernieling

UTRECHT Een 21-jarige man uit Zeist is aangehouden op verdenking van vernieling.

De man had op zaterdag 8 maart omstreeks 22.35 uur zonder enige aanleiding een ruit van een telefooncel op de Livingstonelaan ingetrapt. Politiemensen hadden de man kort daarvoor luid schreeuwend over straat zien lopen. De man werd aangehouden. Hij bleek behoorlijk onder invloed van alcohol te zijn.

De man werd voor ander onderzoek en verhoor ingesloten.

Man aangehouden voor diefstal

UTRECHT Een 33-jarige man uit Utrecht is aangehouden op verdenking van diefstal. Na een melding van diefstal van lood op de Tweede Oosterparklaan stelden politiemensen op zaterdag 8 maart omstreeks 19.50 uur een onderzoek in.

Inmiddels was de Utrechter weggereden in een auto. De Utrechter werd uiteindelijk aangehouden op de Uilvlinder. In zijn auto werden meerdere rollen lood aangetroffen.

De man is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Man aangehouden voor inbraak

UTRECHT Een 19-jarige man uit Utrecht is aangehouden op verdenking van een inbraak in een auto.

Politiemensen kregen zaterdag 8 maart omstreeks 16.15 uur een melding dat eer een autokraak was gebeurd op de Van Kleffenslaan. Daarbij waren twee personen gezien die met onbekende buit waren weggelopen in de richting van het winkelcentrum Hammarskjöldhof. Diverse politie-eenheden keken uit naar het tweetal en kort daarna werden twee personen gezien in het winkelcentrum die voldeden aan het signalement. De twee renden weg maar het lukte om de 19-jarige aan te houden. De andere wist te ontkomen. Na onderzoek op het bureau bleek dat de 19-jarige als veelpleger stond geregistreerd. Inmiddels is hij in verzekering gesteld.

De politie denkt de naam te weten van deze ontkomen verdachte en zet het onderzoek voort.

Gewonden door brand in flatwoning

UTRECHT Door een woningbrand werden in totaal acht bewoners voor nader onderzoek naar ziekenhuizen vervoerd.

Politiemensen kregen zaterdag 8 maart omstreeks 05.00 uur een melding van een brand in een woning aan de Auriollaan. Ter plaatse bleek dat de brand woedde in een woning op de derde verdieping van het flatgebouw. Politiemensen zagen dat de drie bewoners, twee mannen van 60 en 48 jaar en een 35-jarige vrouw, zelf uit hun woning kwamen lopen. Hun gezichten waren flink beroet. Op het balkon van de woning op de vierde verdieping stonden vier bewoners die door de hevige rookontwikkeling hun woning waren uitgevlucht.

De brandweer kwam ter plaatse en begon met het blussen van de brand. Brandweermensen met perslucht wisten de vier van hun balkon te halen. Zij werden, evenals de drie andere bewoners, wegens het inademen van rook voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. In een naastgelegen woning op de derde verdieping werd een zwangere vrouw uit haar woning gehaald. Zij moest eveneens voor nader onderzoek naar het ziekenhuis.Uit de brandende woning werd door brandweermensen een bewusteloos hondje gehaald. Na behandeld te zijn met zuurstof, kwam het hondje weer bij positieven en volgens medewerkers van de dierenambulance zou het dier het wel redden. Na blussing van de brand werd de woning afgedicht.

Recherchemensen van de Forensische Opsporing stellen een onderzoek in naar het ontstaan van de brand.