Persberichten Lekstroom, 13.15 uur

Utrecht, 09-03-2008

Baldadige jongelui aangehouden NIEUWEGEIN Een jongen van 15 jaar uit Nieuwegein en een jongen van 16 jaar uit Maarssen kregen een bekeuring wegens baldadigheid/drinken van alcohol op straat.

Na een melding op zaterdag 8 maart omstreeks 21.30 uur dat jongelui zich zeer luidruchtig gedroegen op de Condor, trof de politie een groep jongelui aan waaronder de twee met een fles bier in hun handen. De twee konden zich niet legitimeren. De ouders van de twee werden geïnformeerd en verzocht de identiteitsbewijzen naar het bureau in Nieuwegein te komen brengen.

Na het tonen hiervan mochten de twee met hun ouders mee naar huis.

Man aangehouden voor mishandeling NIEUWEGEIN Een 26-jarige man uit Nieuwegein is aangehouden op verdenking van mishandeling van een 18-jarige plaatsgenoot.

Politiemensen werden zaterdag 8 maart omstreeks 18.25 uur verzocht te gaan naar Fort Vreeswijk waar zich zowel de aangever als de verdachte zouden bevinden. Uit onderzoek bleek dat de 26-jarige man een kopstoot had uitgedeeld aan de 18-jarige die hierdoor mogelijk een gebroken neus had opgelopen. Het aanspreken door de 18-jarige op het feit dat er weer geürineerd zou zijn op een visstek is mogelijk de reden dat de 26-jarige de kopstoot uitdeelde.

De 26-jarige Nieuwegeiner is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor en in verzekering gesteld.

Man aangehouden voor brandstichting NIEUWEGEIN Een 42-jarige man uit Nieuwegein is aangehouden op verdenking van brandstichting.

Politiemensen werden vrijdag 7 maart omstreeks 14.10 uur gestuurd naar de Lijsterbesstraat. Daar zou in een woning van een flatgebouw een binnenbrand zijn uitgebroken. De gewaarschuwde brandweer was inmiddels ter plaatse en constateerde dat de brand vermoedelijk bij een bed was ontstaan in de woning. Er raakte niemand gewond. De 42-jarige man die buiten op straat zat, verklaarde dat hij de brand had gesticht en daarna de woning had verlaten. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau en is inmiddels in verzekering gesteld.

De politie stelt een nader onderzoek in.

Onder invloed NIEUWEGEIN Een 28-jarige man uit Hilversum is betrapt op het rijden onder invloed van alcohol.

Politiemensen zagen hem zaterdag 8 maart omstreeks 02.10 uur in zijn auto rijden over de Weg naar de Poort. Bij het aanspreken bleek sprake van alcohol. Uit de ademanalyse op het bureau bleek dat de man 710 ug/l alcohol in zijn lichaam had waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Een 31-jarige man uit Nieuwegein is zaterdag 8 maart omstreeks 03.35 uur betrapt op de Wijkerslootweg. Hij viel op door stevig rijgedrag en hij werd met zijn auto aan de kant gezet. Hij blies op het bureau 375 ug/l.

Alcoholcontrole VIANEN / IJSSELSTEIN Bij een controle op alcohol en snelheid op de Pr.Bernhardstraat van vrijdag 7 op zaterdag 8 maart moesten 200 automobilisten op straat blazen.

Vijf hiervan moesten mee voor de ademanalyse en bleken allemaal teveel gedronken te hebben. De hoogste score was 350 ug/l. Bij een alcohol- en snelheidscontrole op de Baronieweg en de Utrechtseweg moesten 179 automobilisten blazen. Vier moesten hierna mee naar het bureau. De hoogste score hier was 370 ug/l en betrof een beginnend bestuurder. Mensen van de Verkeerspolitie Utrecht betrapten een bestuurder met 175 km/u waar 100 was toegestaan en een bestuurder die met 710 ug/l alcohol achter het stuur zat.

Van beide bestuurders is het rijbewijs ingevorderd.