Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 09/03

BERGEN OP ZOOM, 9 maart 2008

De politie verricht vier aanhoudingen in uitgaansgebied Roosendaal

ROOSENDAAL - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht en het handhaven van de openbare orde in het centrumgebied van Roosendaal spreken van een rustig verloop. De politie verrichte in totaal vier aanhoudingen. In totaal vijf centrumbezoekers ontvingen een bekeuring voor onder andere wildplassen en niet voeren van verlichting.

De politie heeft kort na middernacht in de Molenstraat drie minderjarige Roosendaalse jongens van 16 en 17 jaar aangehouden voor openlijke geweldpleging. Een agent in privétijd meldde gezien te hebben dat het drietal in de omgeving van de Kuiperstraat zich schuldig maakte aan het plegen van vernielingen. De politie nam poolshoogte en trof het drietal bij de Kuiperstraat aan. Bij het zien van de agenten zetten de jongens het op een rennen. Het lukte de agenten de verdachten in de Molenstraat aan te houden. Onderzoek omgeving Kuiperstraat wees uit dat de deur van een
elektriciteitsvoorziening en een roldeur voorzien waren van deuken. Bij de achterdeur van een eetgelegenheid troffen agenten een gebarsten ruit aan.

In de Kerkstraat hebben agenten even na 02.00 uur een 30-jarige inwoner uit Etten-Leur aangehouden. Tijdens het passeren van de politie vond de man het nodig de agenten te beledigen. Op het bureau bekende hij. Hij verklaarde boos te zijn dat door de politieacties wedstrijden afgelast worden. De man is een boete van 350 euro uitgereikt.

Politie houdt onder invloed zijnde automobilist aan

STEENBERGEN - De politie heeft vanmorgen even na 04.00 uur tijdens een routinecontrole een 27-jarige Poolse automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 180 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Voorzien van een boete van 220 euro mocht hij na verhoor vertrekken.

Politie rekent woninginbreker in

BERGEN OP ZOOM - De politie heeft gisteravond even voor 23.00 uur in de Goudenregenstraat een 20-jarige inwoner uit Bergen op Zoom aangehouden. De man wordt ervan verdacht eerder die dag een woninginbraak te hebben gepleegd in de Rijnlaan. Op het bureau legde de verdachte een ontkennende verklaring af.

Naar aanleiding van een woninginbraak in de Rijnlaan die gistermiddag tussen 14.00 uur en 15.30 uur gepleegd is, stelde de politie een onderzoek in. Bij de inbraak werd het huis doorzocht en diverse goederen, waaronder geld en sieraden buit gemaakt. Na verkregen informatie speurde de politie door. Het vervolgonderzoek leidde naar de 20-jarige verdachte. Op het moment dat de agenten startte met een doorzoeking van de woning waarin de man verbleef, koos hij het hazenpad. Via het raam probeerde hij te vluchten. Dit werd echter belemmerd door agenten die achter de woning stonden. In het huis trof de politie diverse goederen aan die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. In de auto van de verdachte vond de politie een busje peperspray.

Politie arresteert viertal voor het overtreden van de opiumwet

ROOSENDAAL - De politie heeft gisteravond rond de klok van 21.00 uur in de Brugstraat drie mannen van 17 en 18 jaar afkomstig uit België aangehouden. Camera's namen waar dat het drietal softdrugs kocht van een 24-jarige man die geen vaste woon-of verblijfplaats heeft. Ook de 24-jarige verdachte is ingerekend. Hij wordt verdacht van handelen in verdovende middelen.

Na de aankoop spraken agenten de drie Belgen in de Brugstraat aan. Onderzoek wees uit dat ze 5 gram softdrugs bij zich had. De mannen werden overgerbracht naar het bureau waar ze afstand deden van de softdrugs. In de woning van de 24-jarige verdachte troffen agenten in het vervolgonderzoek een vuilniszak met hennep aangetroffen. De 24-jarige is in verzxekering gesteld.

Eén op de vijf automobilisten rijdt te hard

FIJNAART - Medewerkers van het verkeershandhavingsteam hebben gistermiddag tussen 13.30 uur en 16.30 uur een snelheidscontrole ingesteld op de Parallelweg waar het fietspad deel uitmaakt van de weg. In totaal passeerden 542 passanten het controlepunt. Hiervan overtraden 111 bestuurders de maximum toegestane snelheid van 50 km/uur. Het merendeel van de overtreders reed 70 kilometer per uur.

In het verkeer vallen in Nederland elk jaar 1000-1100 doden en komen er zon 20.000 voor langere tijd in het ziekenhuis terecht. Dat kost de maatschappij alles bij elkaar zon kleine 10 miljard euro. Veel te veel slachtoffers en kosten dus. In Nederland willen we met zn allen(de weggebruiker zal dat zeker beamen) naar een situatie dat er minder slachtoffers in het verkeer vallen. Als je dan weet dat is vastgesteld dat de belangrijkste oorzaken van de aanrijdingen zijn terug te voeren tot te hard rijden, rijden door rood en het rijden met drank op en dat verder het niet dragen van de helm en de autogordel de kans op ernstig(er) letsel bij een aanrijding fors groter maakt, dan is het logisch dat de politie daarop controleert. Landelijk zijn deze zaken tot speerpunt gemaakt.

Auteur: Desiree Brabers