Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten zondag 9 maart 2008

Zaanstreek-Waterland, 09-03-2008

Snelheidscontroles

Krommenie/Assendelft, vrijdag 7 maart 2008, 16.49 uur.

De snelheidscamera op de provinciale weg van Zaandam naar Castricum ter hoogte van Krommenie heeft in de afgelopen twee weken weer regelmatig geflitst. Van de bijna 160.000 voertuigen die de camera passeerden, bleken er 384 te hard gereden te hebben. De grootste snelheidsduivel reed 107, waar 50 km/u is toegestaan. Bovendien reden 91 voertuigen door rood licht.

Vrijdagavond stond de radarwagen van de politie aan de Nauernaseweg in Assendelft. Van de 347 gecontroleerde voertuigen bleken er 52 over de schreef te zijn gegaan. Op de weg waar 80 km/u gereden mag worden werd eenmaal 138 km/u gemeten.

Baldadige supporters in Volendam

Volendam, vrijdag 7 maart 2008, 17.25 uur.

Voor aanvang van de voetbalwedstrijd FC Volendam-Omniworld heeft een groepje Omniworld supporters voor overlast gezorgd. Achttien jongeren, die in Amsterdam op de bus richting Volendam stapten, werden door een chauffeur van Arriva halverwege de rit de bus uitgezet vanwege hun baldadige gedrag. Na tussenkomst van de politie was Arriva alsnog bereid de jongeren naar Volendam te vervoeren.

Bij aanvang van de wedstrijd constateerde een steward van FC Volendam dat een van de Omniworld supporters probeerde een fakkel aan te steken. De verdachte, een 19-jarige man uit Amstelveen, werd door een meegereisde politieagent van het korps Flevoland aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De verdachte had eerder al een stadionverbod gekregen en mocht voor de eerste maal sinds dat verbod weer op de tribune plaatsnemen.

Agressieve bromfietser

Zaandam, vrijdag 7 maart 2008, 20.19 uur

Een 18-jarige inwoner uit Koog aan de Zaan heeft vrijdagavond de politie handenvol werk bezorgd. De jongeman was eerder die avond al door de politie aangesproken op zijn dronkenschap en gesommeerd te voet naar huis te gaan. Later kwam de melding dat dezelfde jongeman met zijn bromfiets door rood licht was gereden op de kruising Westzijde/Vincent van Goghweg en tegen een bestelauto was gebotst. De jongeman bleek na het ongeval zeer agressief en moest door politie tijdens zijn vervoer naar het ziekenhuis met geweld in bedwang worden gehouden.

Inbraak in Krommenie

Krommenie, vrijdag 7 maart 2008, 21.41 uur.

De politie heeft sporenonderzoek verricht bij een inbraak aan de Zamenhofstraat in Krommenie.

De inbraak vond plaats op vrijdag 7 maart, waarschijnlijk rond negen uur. Een inbreker had zich toegang verschaft tot de woning door een raam aan de achterzijde van de woning te forceren. De bewoner werd gealarmeerd door de buurvrouw dat in zijn woning was ingebroken. De vrouw zag een man over de schutting klimmen en zich uit de voeten maken. De bewoner constateerde dat inderdaad in zijn woning was ingebroken, maar dat de dief geen spullen heeft meegenomen. De bewoner vond wél een tas met enkele goederen, die niet van hem waren. De politie heeft de tas met inhoud meegenomen voor sporenonderzoek.

Drie aanhoudingen in Landsmeer

Landsmeer, zaterdag 8 maart 2008, 02.08 uur

In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie de melding van een ruzie voor de ingang van een horecagelegenheid aan de Dorpsstraat in Landsmeer. Het bleek te gaan om een 28-jarige vrouw uit Landsmeer. De portier van het café had haar uit de zaak verwijderd, omdat ze zich al de hele avond vervelend zou hebben gedragen. De vrouw wilde uit alle macht de kroeg weer in, maar werd door de politie gesommeerd weg te gaan. De vrouw bleef weigeren en begon de agenten te beledigen. Daarop werd de vrouw aangehouden. Een 27-jarige vriendin, eveneens uit Landsmeer, bemoeide zich met de aanhouding en schopte een van de agenten tegen een been. Vervolgens werd ook zij aangehouden. Een 18-jarige jongedame uit Landsmeer deed ook nog een duit in het zakje en probeerde de aanhoudingen te voorkomen door een van de agenten te belagen. Bij aankomst van een tweede surveillanceauto koos ze eieren voor haar geld en verdween. Even later werd ze alsnog aangehouden en, net als de andere dames, ingesloten. De volgende middag werd het drietal op vrije voeten gesteld.

Politie pakt dieven koperen kabels

Wormerveer, zaterdag 8 maart 2008, 03.24 uur

Twee mannen uit Oostzaan en Westzaan hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag geprobeerd koperen elektriciteitskabels te stelen van een bouwterrein aan de Javastraat in Wormerveer. Op het moment dat de politie arriveerde bij het bouwterrein probeerde het tweetal te vluchten door met gedoofde lichten weg te rijden. Enkele straten verderop werd het duo door een andere surveillanceauto klemgereden. De verdachten zijn een 27-jarige man uit Oostzaan en een 22-jarige man uit Westzaan. Zij zijn in verzekering gesteld.

Opstootje in Volendam

Volendam, zondag 9 maart 2008, 01.59 uur

De politie kreeg melding van een opstootje bij een cafetaria aan de Julianaweg in Volendam. Een man viel een meisjes lastig en haar vriendje kwam tegen hem in het geweer. Terwijl de politie probeerde deze man, een 22-jarige Volendammer aan te houden, begonnen omstanders zich met de situatie te bemoeien. Een van de omstanders, een 25-jarige Edammer, beledigde enkele agenten meerdere malen en werd eveneens aangehouden.

Aanrijding N244: rijbewijs kwijt

Middenbeemster, zondag 9 maart 2008, 03.49 uur

Een 50-jarige Purmerender heeft zaterdagnacht op de N244 ter hoogte van Middenbeemster een ongeval veroorzaakt. Hij botste tegen een voor hem rijdende auto op. Uit een blaastest bleek dat de man vier maal de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd had. Hij kreeg prompt een rijverbod van tien uur opgelegd en kon ook zijn rijbewijs inleveren.

Joyrider rijdt fietsers aan

Koog aan de Zaan, zondag 9 maart 04.10 uur.

De politie heeft zaterdagnacht een 17-jarige jongeman uit Koog aan de Zaan aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een ongeval aan de Lagendijk in Koog aan de Zaan. De jongeman, die zonder toestemming de auto van zijn ouders bestuurde, reed twee fietsers aan en vluchtte vervolgens van de plek van het ongeval. Hij werd later van zijn bed gelicht en naar het bureau overgebracht. Een ademanalyse wees uit dat hij ruim 1 promille alcohol in zijn bloed had. Uit een reconstructie rees het vermoeden dat de jongeman eerder de macht over het stuur is kwijtgeraakt en daardoor tegen een vangrail reed. De motorkap schoot los en belemmerde het zicht van joyrider, waardoor hij twee fietsers raakte. Bij de aanrijding raakte niemand gewond.