Politie Zuid-Holland-Zuid

09/03 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 09-03-2008

ALCOHOLCONTROLE
ALBLASSERDAM, SLIEDRECHT, GORINCHEM,NIEUW LEKKERLAND- Het Verkeershandhavingsteam van de politie heeft op zaterdagavond en nacht op meerdere plekken in Alblasserdam, Sliedrecht, Gorinchem en Nieuw Lekkerland een alcoholcontrole gehouden. In totaal werden ruim 600 bestuurders gecontroleerd op rijden onder invloed. Er werden twee beginnend bestuurders aangehouden omdat ze te diep in het glaasje hadden gekeken. De hoogst gemeten alcoholpromillage was 1,2 promille.

VEELPLEGER AANGEHOUDEN
LEERDAM- De politie heeft op zaterdag 8 maart een 32-jarige veelpleger aangehouden. De man had het interieur van zijn moeders huis kort en klein geslagen. De 58-jarige moeder heeft aangifte van vernieling een bedreiging gedaan. De man is in zijn moeders woning aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij is in verzekering gesteld.

ONBEKENDE MAN IN WONING
PAPENDRECHT- Een 20-jarige man is op zondagochtend 9 maart aangehouden. De man lag te slapen in de serre van een woning aan de Andoornlaan. De bewoner werd wakker van gestommel beneden en zag de voor hem onbekende man die lag te slapen. De politie heeft de man meegenomen naar het politiebureau. De man was behoorlijk onder invloed van alcohol. De verdachte is overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.