Ingezonden persbericht

BViT heeft vergevorderde plannen voor clean tech cluster incubator in Rotterdam

'Beste incubator van Europa' wil startende ' groene' ondernemingen in Rotterdam helpen succesvol te worden.

Als het aan BViT en haar investeerders ligt gaat er dit jaar nog een clean tech incubator in Rotterdam open.'De gesprekken met het Rotterdam Climate Initiative, de gemeente Rotterdam, diverse investeerders, kennisinstellingen, bedrijven en toekomstig innovatiepartners als RDM Campus en Enviu geven ons genoeg reden om ook een incubator in Rotterdam te openen , aldus Edgar Neo, die dit project trekt. 'De reacties op ons voorstel waren overweldigend en positief. Dit geeft genoeg energie om door te gaan.'

Het is de bedoeling dat in de clean tech incubator (test-)faciliteiten gemeenschappelijk gebruikt kunnen worden door de verschillende ondernemers. Zij krijgen een kantoor en kunnen gebruik maken van allerlei faciliteiten. Startende ondernemers kunnen tegen een zeer beperkt tarief een bureau huren om hun plannen te maken, producten te ontwikkelen en hun eerste klant te vinden. Hierbij worden ze bij gestaan door coaches van de BViT zelf, lotsov, NeBIB, Kamer van Koophandel, en ervaren managers uit het bedrijfsleven. 'We zitten ook dicht bij de Hogeschool Rotterdam, het Albeda College en zetten ons in voor een constructieve samenwerking met deze kennisinstellingen', zegt Neo.

Over BViT en het BViT innovatienetwerk

Het private BViT innovatienetwerk heeft sinds 2000 meerdere incubators opgezet (die bij BViT ook wel 'InnovatieCluster' heten).Elke incubator of cluster heeft een thema. In Den Haag is dat crossmedia, in Delft ICT en internettechnologie, in Den Helder offshore en marien en in Rotterdam wordt dat ' clean tech' (duurzame, progressieve technologie).

Buiten de incubators biedt de BViT onderwijsactiveiten aan door heel Nederland en adviseert zij overheden, onderwijsinstellingen en incubators in heel Europa. BViT werkt in dat kader samen met o.a. Inholland en de Haagse Hogeschool.