VU Medisch Centrum

persbericht

Amsterdam, 26/02/2008

2008/015/JS

VU medisch centrum opereert tijdelijk in tuin

Op 10 maart a.s. neemt VU medisch centrum acht operatiekamers in de tuin in gebruik. Dit tijdelijke operatiecomplex is opgebouwd uit 49 geprefabriceerde containers. Het vervangt het OK-complex wat bij de brand in mei 2007 volledig werd verwoest. Het tijdelijke OK-complex staat in de tuin en vormt een zelfstandige unit. Dat wil zeggen, er wordt niet alleen geopereerd, maar ook de voorbereidingsruimte en uitslaapkamer zijn er gevestigd. De OK s voldoen aan alle deskundigheids- en veiligheidseisen. Journalisten zijn van harte uitgenodigd om op 28 februari een kijkje te komen nemen.

De containers zijn bij de Duitse systeembouwspecialist Cadolto geprefabriceerd: alle voorzieningen zoals elektriciteit en luchtbehandeling zijn vooraf aangelegd of geïnstalleerd. Ook alle OK apparatuur in dit complex is nieuw. De oude apparatuur is door de brand verloren gegaan. In de acht operatiekamers worden patiënten van de volgende specialismen geopereerd: plastische chirurgische, neurochirurgie, KNO, mondheelkunde, oogheelkunde, kinderchirurgie en kinderurologie.

Ondanks de brand is het gelukt om een groot deel van de voor 2007 beoogde operaties door te laten gaan. Om dit bereiken is er ook s avonds en in de weekenden geopereerd.

Journalisten zijn hartelijk welkom om dit unieke OK-complex te komen bekijken. Op 28 februari 12 uur is er een rondleiding. Graag vooraf opgave van uw komst bij de dienst communicatie van VU medisch centrum, Jan Spee, telefoon 020-4443444, fax 020-4443450.