Gemeente Beek


Installatie gebruikersplatform Asta

Beek, 29 februari 2008

Op maandag 10 maart a.s. om 19.30 uur wordt het gebruikersplatform Asta door wethouder Wierikx geïnstalleerd.

Het Asta Cultuurcentrum is na een ingrijpende renovatie op 1 juni 2007 officieel ge(her)opend. Vanaf september van dat jaar bruist het er weer van de activiteiten. Het Asta moet in principe geschikt zijn voor drie functies, te weten:


* een verenigingsfunctie als het gaat om opberg- , oefen- en repetitieruimte en

* een ontmoetingsfunctie en

* een groot podium functie.

Dit betekent dat er enerzijds voldoende ruimte moet zijn voor het lokale verenigingsleven, terwijl het centrum aan de andere kant ook uitgebaat wordt met (noodzakelijke) commerciële activiteiten. Dit laatste mag echter niet ten koste gaan van de maatschappelijke functie. Er zal een goed evenwicht moeten worden gevonden.

Om bij te dragen aan het evenwicht tussen de commerciële exploitatie enerzijds en beschikbaarheid voor de maatschappelijke functie anderzijds wordt een gebruikersplatform in het leven geroepen, dat als pleitbezorger voor de balans kan optreden in geval van conflicterende belangen. Het platform wordt actief nadat is gebleken dat de onderscheiden gebruikers en of de beheerder niet tot een oplossing zijn kunnen komen.

Dit platform wordt op:

maandag 10 maart a.s.

om 19:30 uur

in het Asta Cultuurcentrum

officieel geïnstalleerd door wethouder Maurice Wierikx.

Voor deze installatie zijn de vaste gebruikers uitgenodigd. Deze worden die avond geïnformeerd over de werkwijze van het platform en kunnen tevens kennis maken met de platformleden en met de exploitanten van het Asta, de familie Hermans.