Gemeente IJsselstein


Beleid » Verkeers- en vervoersplannen

Meepraten over Duurzaam Veilig IJsselveld

Datum: vrijdag 29 februari 2008
Bewoners van IJsselveld kunnen op 10 en 11 maart meepraten over verkeersmaatregelen die de wijk veiliger maken voor alle weggebruikers.

Verkeersmaatregelen die de wijk veiliger maken voor alle weggebruikers: voetgangers, fietsers, bromfietsers, scooters en automobilisten. In maart 2008 start het project Duurzaam Veilig IJsselveld. Heeft u ideeën of wensen? Praat dan mee! Kom naar de bijeenkomsten.
Het duurzaam veilig inrichten van een wijk betekent het nemen van verkeersmaatregelen waardoor de wijk veiliger wordt. Dit kan o.a. door het aanleggen van een 30 km/u zone. De straat/plein/rijweg dusdanig inrichten dat een bestuurder van een motorvoertuig gedwongen is max. 30 km/u te rijden. Een veel gebruikt middel hiertoe is het aanleggen van verkeersdrempels.
De aanleg van extra parkeerplaatsen is geen aandachtspunt in het duurzaam veilig inrichten van een wijk.
Na de zomervakantie starten we met de werkzaamheden. We willen u graag betrekken bij de plannen. U woont in de wijk, dus u weet waar knelpunten en mogelijk oplossingen liggen
Inwoners IJsselveld-Oost
maandag 10 maart, 19.30-21.00 uur
Plaats: Ontmoetingskerk (Andorrastraat 2)

Inwoners IJsselveld-West
dinsdag 11 maart, 19.30- 21.00 uur
Plaats: Ontmoetingskerk (Andorrastraat 2)

Op deze bijeenkomst kunt u knelpunten aangeven. Waar vindt u dat er iets aan de verkeersveiligheid gedaan moet worden en waarom daar? Alle knelpunten worden samengevat in een lijst.
Op een tweede avond (7 en 8 april) kunt u zelf aan de slag en maatregelen (drempels, versmallingen, fietsstroken etc) aangeven op een grote tekening. Hierbij krijgt u kaartjes met de verschillende maatregelen en de kosten van die maatregelen. Wij vertellen u hoeveel geld beschikbaar is en u kunt dus zelf keuzes maken, waar we welke maatregelen moeten nemen.