Gemeente Tilburg

Datum 3 maart 2008

Asbestsanering voormalige Midi-bioscoop
Start saneringswerkzaamheden 10 maart 2008

Eind 2007 heeft de gemeente de voormalige Midi-bioscoop aangekocht. In het pand is asbest aanwezig. De gemeente heeft een saneringsplan opgesteld om de asbest te verwijderen. Dit gebeurt door gespecialiseerde medewerkers die daarvoor beschermende kleding dragen. Voor omwonenden en ondernemers in de directe omgeving bestaat geen enkel gevaar voor de gezondheid. De werkzaamheden om het asbest te verwijderen starten op 10 maart 2008 en duren ongeveer 6 weken. Hiervoor zal de ingang bij de Heuvel en een deel langs de gevel in de Veemarktstraat worden afgezet. De werkzaamheden vinden voornamelijk binnen in het pand plaats. Omwonenden en ondernemers zullen hiervan nauwelijks tot geen hinder ondervinden.

Toekomst Midi
Bovenstaande werkzaamheden staan los van de eventuele verbouwing van de voormalige bioscoop tot een theater. Of deze verbouwing doorgaat, besluit de gemeente naar verwachting in april van dit jaar. Mocht de verbouwing doorgaan, dan gaat de gemeente de oude bioscoop geschikt maken als duurzaam, multifunctioneel theater met studiofaciliteiten.

Vooraankondiging informatiebijeenkomst
Nadat de definitieve besluitvorming over de verbouwing van de Midi-bioscoop heeft plaatsgevonden, organiseert de gemeente een informatieavond. De gemeente vindt het belangrijk om u als bewoner/ondernemer persoonlijk te informeren over de ontwikkelingen in uw omgeving. Tijdens deze avond komen alle ontwikkelingen in uw directe omgeving aan bod. Naast informatie over de verbouwing van de Midi-bioscoop ontvangt u ook informatie over de ontwikkelingen in het Veemarktkwartier, de Cityring en de Heuvel. Tijdens deze avond heeft u de gelegenheid om vragen te stellen.

Meer informatie
Mocht u naar aanleiding van deze brief vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Sabine Swaak van het gebiedsteam Binnenstad. Zij is te bereiken via telefoonnummer 013 - 542 85 65 of via e-mail: sabine.swaak@tilburg.nl.