Gemeente Tilburg

Datum 3 maart 2008.

Kap bomen Besterdplein start op maandag 10
maart

De gemeente Tilburg gaat na de bouwvakantie het Besterdplein opknappen. De bomen rond en op het plein passen niet in het nieuwe ontwerp. Bovendien is de kwaliteit van de bomen niet optimaal. Daarom gaat de gemeente de bomen kappen. Natuurlijk worden er straks op en rond het plein weer nieuwe bomen geplant. In totaal verdwijnen er 23 bomen. Er komen straks 25 nieuwe bomen terug; 20 Leiplatanen (afkomstig van de Heuvel) en 5 Rode Beuken.

Uitvoering werkzaamheden
Inmiddels is de kapvergunning afgegeven. Het kappen van de bomen gebeurt op maandag 10 maart en dinsdag 11 maart aanstaande. Ter hoogte van de kapwerkzaamheden staan afzettingen, daar kunt u op 10 en 11 maart niet parkeren.

Na de bouwvakantie wordt gestart met het opknappen van het Besterdplein. Toch worden de bomen nu al gekapt, om te voorkomen dat er vogels in gaan nesten.

Voor de start van de werkzaamheden op het Besterdplein wordt u nog schriftelijk geïnformeerd.

Meer informatie?
Mocht u nog vragen hebben over de werkzaamheden, dan kunt u contact opnemen met Marco Klessens van de gemeente Tilburg, bereikbaar op telefoonnummer 013 542 83 86 of per mail marco.klessens@tilburg.nl.