Gemeente Maasgouw


Zwerfvuilactie

In de week van 10 maart vindt de nationale Week van Nederland Schoon plaats. In die week wordt extra aandacht gevraagd voor het probleem Zwerfafval, oftewel het achteloos achterlaten van afval op de straat, langs de weg of in het buitengebied.

Zo'n 600 basisschoolleerlingen uit Maasgouw zullen in die week de handen uit de mouwen steken om de omgeving van de scholen van zwerfvuil te ontdoen.
Ook in de rest van onze regio wordt het probleem serieus genomen. De gemeente Echt-Susteren, Roerdalen en Maasgouw hebben de handen in elkaar geslagen en samen deze grootscheepse zwerfvuilactie op touw gezet en in totaal doen ruim 2500 basisschoolleerlingen mee. Dus mocht u die week grote groepen leerlingen op straat tegenkomen, weet dan dat zij onze rommel opruimen.

Leerlingen van Ligplaatsschool 't Maashofje in Maasbracht namen al het enthousiaste voortouw in de zwerfvuilactie die volgende week plaatsvindt. Tot hun eigen verbazing verzamelden ze op dat korte stuk rond de school twee halfvolle vuilniszakken met papiertjes, flesjes en andere rommel.

* Publiekscentrum

* Markt 36 Maasbracht

* Telefoon 0475 85 25 00