Gemeente Harlingen

Afsluiting N31 Harlingen West - Kimswerderlaan
5-3-2008
Van maandag 10 maart 06.00 uur tot en met vrijdag 14 maart 17.00 uur is de N31 tussen Harlingen West en de Kimswerderlaan afgesloten voor alle verkeer. Rijkswaterstaat maakt dan een definitieve aansluiting op de nieuwe oostbaan bij Harlingen West en de bestaande N31. Ook wordt er een doorsteek voor calamiteiten gemaakt ten noorden van de Kimswerderlaan. Deze doorsteek zal eerst gebruikt worden als tijdelijke doorsteek voor de afronding van de bouw van het viaduct Kimswerderlaan.

Omleidingroutes

* Het verkeer vanuit de Afsluitdijk/Sneek richting Harlingen wordt omgeleid via de kruising N31 en Kimswerderlaan en daarna verder via de Kimswerderweg. Op de Kimswerderweg geldt eenrichtingsverkeer richting Harlingen.

* Het vrachtverkeer vanuit de Afsluitdijk richting Leeuwarden en vice versa wordt omgeleid via de A7 afrit Bolsward (17) en de N359.

* Het verkeer vanuit Harlingen richting de Afsluitdijk/Sneek wordt omgeleid via de N31 afrit Harlingen West, Westerzeedijk, kruising Kimswerderlaan en de N31.

De omleidingroutes worden ter plaatse door gele borden aangegeven. Afhankelijk van de weersomstandigheden en het verloop van de werkzaamheden kan de afsluiting korter of langer duren dan aangegeven. Tijdens de werkzaamheden moet het verkeer rekening houden met een langere reistijd.
Voor het vrachtverkeer bij Harlingen geldt een hoogtebeperking van 4 meter.
Rijkswaterstaat werkt momenteel aan de ombouw van de N31 tussen Zurich en Harlingen tot vierbaans autoweg. Eind 2008 moet dit werk gereed zijn en daarmee de doorstroming en de veiligheid van de weg sterk verbeterd.

Rijkswaterstaat streeft er naar de overlast door de werkzaamheden aan de N31 zoveel mogelijk te beperken. Dit onder meer door meerdere werkzaamheden tijdens één wegafsluiting te combineren, door duidelijke omleidingroutes op momenten van relatief rustig verkeer en door werkzaamheden met kans op geluidsoverlast zoveel mogelijk overdag uit te voeren. Ook het goed informeren van de weggebruikers maakt deel uit van het beperken van overlast. Zo is op de site www.vananaarbeter.nl steeds een actueel overzicht van werkzaamheden aan de Nederlandse rijkswegen en kunnen weggebruikers voor alle vragen terecht bij het gratis informatienummer 0800-8002.