Gemeente Geldermalsen

Al het zwerfafval opgeruimd

6 maart 2008 - Ruim 1.400 kinderen van alle basisscholen en de onderbouw van De Lingeborgh gaan tijdens de jaarlijkse zwerfvuilactie van 10 t/m 14 maart de wijken en dorpen in van de gemeente Geldermalsen om deze te ontdoen van ongewenst vuil. Wethouder Melvin Könings geeft op maandag 10 maart om 8.30 uur op de Oranje Nassauschool in Geldermalsen het officiële startschot voor deze actie.

Ook dit jaar worden de kinderen bij de zwerfvuilactie ondersteund door enthousiaste raadsleden, medewerkers van de afdeling Gemeentewerken, onderwijzers en ouders om samen onze wijken te ontdoen van zwerfafval. Deelnemende scholen zijn: Op t Hof, Lingelaar, De Lokhorstschool, St. Anthoniusschool, Rehobothschool, Meester Aafjesschool, De Schakel, De Malsenburg, De Minzerie, De Morgenster, De Lingeborgh en Kindercomité Rivierenwijk.
Om kinderen het belang van gezonde voeding te laten inzien maar vooral ter ondersteuning van dit initiatief, stelt Koninklijke FruitmastersGroep aan de harde werkers (wederom) een appeltje voor de dorst beschikbaar.

Ergernissen in de openbare ruimte
De gemeenteraad heeft in de politieke raadsagenda 2006-2010 als een van zijn speerpunten Ergernissen in de openbare ruimte opgenomen. Zwerfafval en hondenpoep behoren tot de top 5 van ergernissen in de openbare ruimte. De gemeenteraad wil overlast die burgers ervaren van hondenpoep en zwerfafval ter verminderen en zo mogelijk voorkomen. Deze actie is een goed begin. Momenteel wordt er door de gemeente hard gewerkt om de dat de strijd tegen zwerfafval en hondenpoep voor te bereiden. Naar verwachting zal wordt er halverwege dit jaar uitvoer gegeven aan het plan.