Deelgemeente Oud-West Amsterdam


Oud-West volop aan de bak tijdens week Nederland Schoon

6 maart 2008

Portefeuillehouder Toonk veegt de vloer aan met zwerfafval

Van 10 t/m 15 maart is Nederland in de ban van de strijd tegen zwerfafval. Ook in Oud-West stropen we de mouwen flink op tijdens de week van Nederland Schoon. Portefeuillehouder Werner Toonk is enthousiast: "Zwerfafval blijft een hardnekkig probleem, ook in Oud-West. Geweldig dat er zoveel aandacht aan wordt besteed."

12 maart: aftrap `straat voor straat'-acties

Al sinds jaar en dag houdt het stadsdeel straat voor straatacties. Een straat of gebied krijgt dan een extra grote schoonmaak- en onderhoudsbeurt. Woensdag 12 maart vindt de eerste in de reeks van 24 `straat voor straat'-acties plaats. Werner Toonk, portefeuillehouder Openbare Ruimte, steekt zich voor deze gelegenheid in het oranje en help de medewerkers van de reinigingsdienst om 10.00 uur een handje mee.

15 maart: landelijke opschoondag
Op zaterdag 15 maart gaan we aan de slag rondom de 1e Helmersstraat en het Nicolaas Beetsplantsoen. Vanaf 11:00 uur is iedereen welkom in de
1e Helmersstraat 106. Werner Toonk verzorgt de opening en de milieupolitie geeft voorlichting over zwerfafval. Daarna begint het echte werk: samen met de reinigers zorgen we dat het er weer piekfijn uit gaat zien in de Helmersbuurt!

17 t/m 22 maart: handhavingsweek van de milieupolitie In de week van Nederland Schoon voeren de handhavers een anti-zwerfvuilcampagne. "Wie zijn vuil op straat smijt, is een hoop geld kwijt!' luidt de slogan. Vanaf 17 maart is het handhaven geblazen. Wie dan zijn rommel nog op straat gooit, wordt zonder pardon op de bon geslingerd.

Samen houden we Oud-West schoon!

Einde persbericht

Nadere inlichtingen:
Ingrid Beeken, strategisch communicatieadviseur Telefoon: 020-252 3600 / 06-129 917 50