Vrijdag 7 maart 2008, nummer 10

Minister Klink brengt 'kwaliteitsbezoek' aan Duitsland

Minister Klink van Volksgezondheid, Welzijn en Sport brengt van maandag 10 tot en met woensdag 12 maart een werkbezoek aan Duitsland. Het bezoek staat in het teken van de kwaliteit van de gezondheidszorg. Naast een ontmoeting met zijn Duitse collega Schmidt spreekt minister Klink op het World Health Care Congress Europe.

Tijdens het bezoek aan Berlijn en Keulen zal minister Klink zich laten informeren over onder meer het Duitse kwaliteitsbeleid, kwaliteitsinstituten in Duitsland en de kostenbeheersing in de gezondheidszorg. Hierover zal hij op maandag met zijn collega-minister Schmidt van gedachten wisselen. Daarbij is er ook aandacht voor de samenwerking binnen de Europese Unie, grensoverschrijdende zorg en de betrekkingen tussen Duitsland en Nederland.

Op dinsdag 11 maart spreekt minister Klink op het World Health Care Congress Europe. Ook zal de minister, met onder meer zijn collega-ministers Devins (Ierland) en Horvath (Hongarije), deelnemen aan een ministeriële ronde tafel.

De reis wordt afgesloten met een bezoek aan het kwaliteitsinstituut IQWIG in Keulen. Daar spreekt minister Klink met vertegenwoordigers van dit instituut en het kwaliteitsinstituut BQS over hun rol in het Duitse gezondheidszorgbeleid. Deze inzichten wil de minister gebruiken voor de eventuele oprichting van een kwaliteitsinstituut in Nederland, dat zich onder meer richt op het ondersteunen van beroepsgroepen bij het ontwikkelen van richtlijnen en protocollen.

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed