diversity. ingredients for a new wur blend High Tea on Diversity. Ingredients for a new WUR blend 10 mrt 2008 15:15 - 10 mrt 2008 17:30

Onderdeel: Agriculture in Transition

Locatie: Aula, Klein auditorium

Organisatie: Storm-van der Chijs Fonds / Storm-van der Chijs Fund

Discussiebijeenkomst voor hoogleraren en wetenschapsdirecteuren, met als gastgevers Rector Martin Kropff en het Storm-van der Chijs Fonds, ter gelegenheid van 10 jaar Fonds en 90 jaar WUR.

Onze gerenommeerde instelling geeft een brede, kleurrijke en nog steeds groeiende diversiteit aan studenten op alle niveaus te zien. In langzamer tempo volgen de medewerkers. Wat betekent dat voor onze instelling? Hoe kunnen we het beste ingaan op de veranderingen die daarmee gepaard gaan? Hoe kunnen we verschillen verwelkomen in onze werkstijlen, werkculturen en identiteiten en daarbij het academisch hoge niveau hoog in het vaandel houden?
In de Verenigde Staten staat diversiteit hoog op de agenda van universiteiten en onderzoeksinstituten. In veel staten is een expliciet diversiteitbeleid voorwaarde om voor accreditering in aanmerking te kunnen komen. In Europa lijken de implicaties van diversiteit minder algemeen onderkend te worden, ook al zullen vele medewerkers instemmend toegeven hoe moeilijk het is een goed leer- en werkklimaat voor iedereen te creëren.

Rector Martin Kropff is de gastheer van de middag en leidt het thema in.
Prof. dr. Marita Vos (Organisational Communication and PR, Jyvaskyla University, Finland), spreekt over "Opportunities of diversity; some experiences in a Finnish university environment".

De organisatie is in handen van het Storm - van der Chijs Fonds dat hiermee zijn 10-jarig bestaan viert. Het Fonds richt zich op het stimuleren van vrouwelijke wetenschappers in hun werk en carrière aan de WUR. Elke twee jaar reikt het Fonds drie stipendia uit aan veelbelovende vrouwelijke WU-Ph.D. kandidaten. Dit jaar worden de professoren opnieuw gevraagd een kandidate voor te stellen.

Meer over dit onderwerp
Meer info