Politie Drenthe

Maandag

Assen, 10-03-2008

Auto in de slip

MEPPEL Zondagmiddag is aan de Ir. C.F. Bekinkbaan een 19-jarige bestuurster van een auto in een bocht de slip geraakt. De vrouw uit De Wijk kwam via een verkeersbord in de berm tot stilstand. Ze raakte lichtgewond. (BPS 08-118242)

Alcomobilisten aangehouden

EMMEN In de nacht van zondag op maandag is aan de Balingerbrink een 30-jarige vrouw uit Emmen tegen de wegversmalling aangereden. Haar auto liep hierdoor behoorlijke schade op. De vrouw bleek onder invloed van alcohol. Ze had 2,4 promille in haar bloed. Dit leverde een rijverbod en een proces-verbaal op. Bovendien werd haar rijbewijs ingenomen. (BPS 08-118298).

ASSEN In de nacht van zondag op maandag is aan de Gerard Doustraat een 18-jarige man uit Assen staandegehouden. Hij bleek 1,2 promille in zijn bloed te hebben. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur en een proces-verbaal. (BPS 08-118296)

Man aangehouden wegens mishandeling

GEMEENTE EMMEN - De politie heeft zondagmiddag een 44-jarige man aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 13-jarige dochter. De man is ingesloten voor verhoor. (BPS 08-118247)

Man aangehouden wegens bedreiging

EMMEN - Agenten hebben zondagavond een 33-jarige man uit de gemeente Emmen aangehouden. Hij wordt verdachte van mishandeling en bedreiging van een 23-jarige man uit Emmen. De man zou met een mes hebben gedreigd. Hij is ingesloten voor verhoor. De twee mannen zijn bekenden van elkaar. (BPS 08-118249)

Politie pakt illegaal crossen aan

EEN - De politie heeft zondagmiddag in samenwerking met jachtopzieners van de Provincie en Staatsbosbeheer gecontroleerd in de gemeente Noordenveld in verband met illegaal crossen. Er zijn verbalen uitgedeeld voor het niet tonen van het rijbewijs, het niet zichtbaar hebben van het kenteken, het negeren van een stopteken en het betreden van een gebied terwijl de toegang verboden is. (BPS 08-118216)

Dieseldiefstal
ASSEN Zondagochtend is aan de Winkler Prinsstraat een 33-jarige man uit Assen aangehouden op verdenking van diefstal van ruim 7000 liter diesel. De man maakte al maanden gebruik van een tankpas van zijn baas buiten werktijden, meestal op zondag. Dit was opgevallen bij de afschrijvingen. De eigenaar besloot te gaan posten bij het pompstation waar de tankbeurten plaatsvonden en wist de man op heterdaad te betrappen. De politie heeft de man van hen overgenomen en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Er is een onderzoek ingesteld. (BPS 08-118206)