Datum: 10 maart 2008

Lisse Ongeval Een 43 jarige man uit Lisserbroek is zondag 9 maart rond 19.15 uur gewond geraakt bij een ongeval op de Heereweg. Hij reed met zijn snorfiets tegen een daar geparkeerd voertuig. De Lisserbroeker is met een gebroken enkel en hoofdletsel overgebracht naar het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp. De politie doet onderzoek naar de juiste toedracht van het ongeval.

Noodwijk Ongeval Een 20 jarige man uit Noordwijkerhout is zondag 9 maart rond 03.15 uur gewond geraakt bij een ongeval op de Herenweg. De man stak met zijn fiets plotseling de weg over en werd aangereden door een taxi die bestuurd werd door een 18 jarige man uit Noordwijk. Met hoofdletsel en diverse kneuzingen is de man uit Noordwijkerhout overgebracht naar het LUMC. De politie doet onderzoek naar de juiste toedracht van het ongeval.

Noordwijk / Voorhout Inbraak in bedrijven De politie doet onderzoek naar twee zondagavond 9 maart gepleegde inbraken in bedrijven waarbij mogelijk sprake is van dezelfde daders. Bij die inbraken werden computers en sigaretten gestolen. Rond 21.15 uur werd een deur van een bedrijf aan de Keyserswey in Noordwijk opengebroken en werden uit het bedrijf een nog onbekend aantal computers gestolen. Getuigen spraken over drie mannen die waren weggereden in grijze auto. Rond 23.50 uur werd een deur van een benzinestation aan de Herenstraat in Voorhout met grof geweld opengebroken. Uit de shop werd een nog onbekende hoeveelheid sigaretten gestolen. Ook hier spraken getuigen over drie of vier daders die weg reden in een grijze auto. De politie grendelde de omgeving af in de hoop zo de daders te pakken. Op de Van Pallandtlaan in Sassenheim zagen agenten een grijze Volvo met grote snelheid de A44 opgaan in de richting van Amsterdam. De politie zette een achtervolging in maar kon de auto niet bijhouden en brak de achtervolging af. De politie is begonnen met een onderzoek

Rijnsburg Ramkraak parfumeriewinkel Maandag 10 maart rond 03.45 uur hebben onbekenden een ramkraak gepleegd op een parfumeriewinkel aan de Anjelierenstraat. Met een aan de Petronella van Saxenstraat gestolen auto werd de pui van de winkel vernield. Vervolgens zijn er goederen uit de winkel gestolen waarvan het aantal en soort nog onbekend is. Met een andere auto reed men weg. Die auto werd aan de Evertsenstraat teruggevonden. Van de daders, getuigen spreken over vier mannen, ontbreekt nog ieder spoor. De auto's zijn voor onderzoek overgebracht naar een politiebureau. De ramkraak is identiek aan de kraak die op woensdag 13 februari rond 03.35 uur op de winkel werd gepleegd. Diverse parfumerieartikelen werden er toen gestolen. Aanhoudingen zijn er nog niet in deze zaak.

Leiden Politie houdt vermoedelijke woninginbreker aan De politie heeft zondagavond 9 maart een 16 jarige jongen uit Leiden aangehouden. Hij wordt er van verdacht dat hij rond 18.00 uur een laptop uit een woning aan de Ververstraat stal. Dit deed hij met nog een mededader. Deze is nog niet aangehouden. Om bij de laptop te komen gooiden ze een ruit van de woning in. Getuigen gaven een goed signalement en de looprichting van de twee. In Leiden - Noord werd hij aangehouden. Hij is voor het onderzoek ingesloten. Naar de tweede verdachte loopt het onderzoek nog. De laptop is nog niet terug gevonden.

Leiden Politie houdt verdachte van inbraak in pizzeria aan De politie heeft zondagochtend 9 maart rond 06.15 uur een 37 jarige man uit Leiden aangehouden. Hij wordt er van verdacht dat hij had ingebroken in een aan de Herensingel gevestigde pizzeria. Een ruit was vernield en men was binnen geweest. Voor zover kon worden overzien is er niets gestolen. De politie kon de man snel aanhouden dankzij een melder. Hij vertelde dat hij inbraakgeluiden hoorde die uit de richting van de pizzeria kwamen. Ook zag hij daar een man staan waarvan hij dacht dat die op de uitkijk stond. De politie was snel na deze melding bij de pizzeria en kon de net weglopende verdachte aanhouden. Hij is voor het onderzoek ingesloten. Daarbij wordt ook onderzocht of er inderdaad nog een 2e man bij deze inbraak betrokken was.

Leiden Agressieve man aangehouden De politie heeft zaterdagmorgen 8 maart rond 08.00 uur bij het Centraal Station een 23 jarige man uit Leiden aangehouden. Deze man liep door het station, vernielde een display van een kassa van een eetgelegenheid, sloeg een schoonmaker, viel reizigers lasten en zocht ruzie. Er waren zes agenten nodig om de zich hevig verzettende man geboeid af te voeren. Na zijn verhoor is de man dezelfde dag nog weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Leiden Politie zoekt daders mishandeling taxichauffeur De politie is op zoek naar twee jongens die zich zaterdag 8 maart met een taxi hebben laten vervoeren van Haarlem naar de Boshuizerkade in Leiden. Rond 03.25 uur kwamen ze aan. In plaats van de rit af te rekenen, sloegen ze de 29 jarige chauffeur uit Beverwijk, verlieten de taxi en renden weg. De chauffeur deed nog een poging om het tweetal te achtervolgen maar moest dit opgeven. De politie is met een onderzoek begonnen.

Leiden Politie ontdekt gestolen fietsen De politie heeft vrijdag 7 maart op twee plaatsen in Leiden twee fietsen gevonden waarvan zeker was dat één van de fietsen op 1 november 2006 voor een woning aan de Vliet was gestolen. Gegevens van de andere fiets heeft de politie nog niet in de opsporingsregisters gevonden. Kennelijk was van deze diefstal nog geen aangifte gedaan. Wel is het zeker dat ook deze fiets gestolen is.

Rond 14.20 uur zag een agent op de Aalmarkt een 31 jarige man uit Leiden een damesfiets neerzetten. Hij herkende er sporen van diefstal aan en sprak de man aan. Hij vertelde dat hij de fiets enkele maanden geleden op een rommelmarkt voor 150 euro te hebben gekocht. De waarde van de fiets ligt echter ruim boven de 500 euro. Ook kwam de agent er achter dat er van de diefstal aangifte was gedaan. Op het moment dat de agent de man wilde aanhouden voor heling, rende deze een warenhuis in. De agent snelde hem achterna en wist na twee pogingen hem te alsnog aan te houden.

Later op de middag rond 16.30 uur zagen agenten op de Mariënpoelstraat een 41 jarige man uit Leiden bezig om een paarse Union damesfiets in een bestelbusje te laden. Ook hier zagen de agenten sporen van diefstal. De man verklaarde de fiets gekocht te hebben op een rommelmarkt in Leiden. De man werd aangehouden voor heling. Beide verdachten zijn weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen hen op. De fietsen zijn inbeslag genomen.

Alphen aan den Rijn Aanhoudingen na vechtpartij De politie heeft in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 maart een 31 jarige Alphenaar en een 25 jarige Bodegraver aangehouden na een vechtpartij bij de bowling aan de Sportlaan. De vechtpartij tussen twee groepen van ongeveer twintig personen ontstond na een woordenwisseling. Een persoon zou met een kapotgeslagen glas in zijn gezicht zijn gestoken. De politie doet verder onderzoek.

Koudekerk aan den Rijn Voetganger aangereden door auto Een 18 jarige Koudekerker is zaterdag 8 maart even voor 06.30 uur op de Hoogewaard aangereden door een 20 jarige automobiliste uit Alphen aan den Rijn. De Alphense reed ter hoogte van Spanbeton toen de Koudekerker plotseling overstak. De Koudekerker werd met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC.

Ter Aar Verkeersongeval Vrijdag 7 maart om 15.50 uur vond op de Langeraarseweg een verkeersongeval plaats. Een 51 jarige automobiliste uit Ter Aar reed over de Langeraarseweg vanuit de richting Langeraar. De vrouw sloeg af om een oprit op te rijden. Zij liet hierbij een 29 jarige bromfietsster uit Alphen aan den Rijn die op het fietspad reed niet voorgaan. De Alphense liep meerdere breuken op in haar schouderblad en werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Ter Aar Verdachten van diefstal fietsen aangehouden De politie heeft vrijdag rond 18.30 uur een 15 jarige jongen uit Burgerveen en een 18 jarige Alphenaar aangehouden op verdenking van diefstal van twee fietsen. De bewoners van een woning aan de Westkanaalweg ontdekten dat hun twee fietsen uit de stal achter bij de woning waren weggenomen. De bewoner had kort daarvoor gezien dat een jongen een slecht lopende bromfiets tegen een hek had gezet. Zijn vrouw zag dat een jongen met hun fiets van het erf liep waarna de politie werd gebeld. De bewoners is met zijn dochter richting Alphen aan den Rijn gereden om uit te kijken naar de jongens. Net voor de Zegerbrug in Alphen zagen ze de jongens fietsen en hebben hun de doorgang belemmerd. De jongens zijn hierop weggerend richting de golfclub. De bewoner en zijn dochter zijn de twee achterna gefietst en konden hen bij de golfclub aanhouden en overdragen aan de politie.

Nieuwe Wetering Graffitispuiters aangehouden De politie heeft in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 maart een 15 jarige jongen uit Oude Wetering en een 18 jarige jongen uit Roelofarendsveen aangehouden voor het spuiten van graffiti. Volgens een passant zouden de twee jongens de fietstunnel van de Alkemadelaan in Roelofarendsveen aan het bekladden zijn. Bij het zien van de agenten zijn de jongens er vandoor gegaan. Na een korte achtervolging konden ze op de Achterweg in Nieuwe Wetering worden aangehouden.

Waddinxveen Verdachten van vernielingen aangehouden De politie heeft zaterdagavond 8 maart drie Waddinxveners van 16,17 en 18 jaar aangehouden op verdenking van het plegen van vernielingen op de Zuidplasweg. Getuigen hadden gezien hoe een groep jongeren een openbaar toilet bij een bouwkeet omgooiden, een verkeersbord omver trok en een fles kapot gooiden op straat. Bij het zien van de politie ging de groep er vandoor. Drie van hen werden aangehouden.

Moerkapelle Hennepkwekerij ontmanteld De politie heeft in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 maart na een tip een hennepkwekerij in een pand aan de Moerkapelse Zijde ontdekt en ontmanteld. In het pand werden 564 planten aangetroffen die nagenoeg rijp waren om geoogst te worden. Alle goederen en planten zijn inbeslaggenomen en vernietigd. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij.

--------------------------------------- einde berichten --------------------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --